X
 
 

Британският посланик в България ни благодари и е убедена, че Русия е виновна за Скрипал преди да са ясни всички анализи

3383 28
photo of Британският посланик в България ни благодари и е убедена, че Русия е виновна за Скрипал преди да са ясни всички анализи
Снимка: Президентство
Не става въпрос само за подкрепа за Великобритания. Става въпрос за нашата обща сигурност. Разбираме, че решението да се експулсират дипломати е суверенно. Ясно е, че това е политически деликатно решение, защото има страни, каквато е България, която има по-тесни връзки с Русия във всякакъв аспект. Благодарни сме на България за подкрепата, съюзници сме в НАТО, а НАТО вече изгони 10 руски разузнавачи, акредитирани към Алианса. Това заяви британският посланик Ема Хопкинс в коментар за случая "Сергей Скрипал".

Попитана защо сега Великобритания търси солидарност и ценности от ЕС, след като го напуска, Хопкинс отвърна, че не е вярно, че всичко се изоставя и прекъсва от страна на Обединеното кралство. Специално в областта на сигурността няма да има ограничаване на сътрудничеството, а то ще стане още по-тясно, увери британският посланик и посочи, че точно в тази сфера заплахите са общи.

Цветанов: България ще покаже съпричастност с Великобритания

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че България ще вземе правилното решение за експулсирането на руски дипломати и ще ...

Няма колебание в Обединеното кралство. Стигнахме до заключение, че с голяма вероятност Русия стои зад употребата на нервно-паралитично вещество в Солсбъри. 27 държави се съгласиха с британската оценка и експулсираха общо 143 руски разузнавачи, намиращи се на тяхна територия като дипломати, каза Хопкинс.

На изричен въпрос относно случилото се в Ирак и как бившият британски премиер Тони Блеър призова арабската държава да бъде атакувана заради разработване на биологични и ядрени оръжия, Хопкинс отвърна, че не иска да коментира, но посочи, че за Солсбъри става въпрос за нервно-паралитично вещество и има научни доказателства, чакат се и доказателства от независими лаборатории, изследващи проби, предадени от Организацията за химическите оръжия. Имаме пълна увереност какви ще се резултатите. Имаме и доказателства, че Русия развива своя програма за нервно-паралитични вещества, използвани за убийства по цял свят, добави британският посланик.

Ема Хопкинс изрично посочи, че случилото се в Солсбъри е само част от модел на поведение на Русия и изброи анексирането на Крим, подкрепата на режима на Башар Асад в Сирия, свалянето на полет MH17 над Украйна, кибер атаки по цял свят. Затова Лондон казва "стига толкова", по думите на британския посланик.

Разбира се, че Русия ще отрече, както отрича помощта за Асад. Анализирали сме 24 версии в руските медии и има такива като например, че г-н Скрипал е бил пристрастен към "Новичок", че Великобритания иска да провали Световното първенство по футбол, че Тереза Мей е разработила "Новичок", изброи Хопкинс и определи всички версии за "смехотворни".

Нова версия къде е бил отровен Скрипал, Австрия иска да е посредник за мир с Русия

Първият контакт на бившия руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му с отровата, която ги засегна много тежко, е бил в дома им във Велико...

Русия беше изненадана от силата на отговора, защото считаше, че така сме свикнали с нейните методи, че няма да реагираме. Не искаме Студена война, но трябва да върнем Русия на масата на преговори за реални промени, смята Хопкинс. Тя добави, че Великобритания не се опасява от глобален конфликт и не се съгласи, че ще има още по-голямо изостряне. Хопкинс посочи и, че при убийството на Литвиненко Лондон чакал напразно съдействие от Русия.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 13 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Добре, че е Бойко Борисов, казаха и в Масква, да ни пази 100%товия монопол върху горива и енергетика, за да можем да дерем по 12 кожи от всеки българин! Нали са ни братушки!
 • Анонимен 12 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Добре, че е Бойко Борисов, казаха и в Масква, да ни пази 100%товия монопол върху горива и енергетика, за да можем да дерем по 12 кожи от всеки българин! Нали са ни братушки!
 • български телевизионен наблюдател 11 български телевизионен наблюдател преди 1 година Профил на трол?
  И ние сме "УБЕДЕНИ" че британската посланичка ходи без долно бельо на официални срещи и банкети,но "НАЙ ВАРОЯТНО" я чикчирикат дипломати,които са солидарни с джендърската идеология...Няма колебание в Обединеното кралство-България и стигнахме до заключение, че с голяма вероятност британската посланичка "смехотворно" е пристрастена към ОЛИГОФРЕНИЧНАТА ВЕРСИЯ за "НО виж още ›› ВИЧОК" и имаме пълната увереност ,че ПИЛЦИТЕ ЩЕ СЕ БРОЯТ НА ЕСЕН!!!
 • Анонимен 11.1 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  жалък рублоплатен чикиджия
  : 1 !
 • Анонимен 10 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  “Русофилите са като кърлежи, впили се в народното тяло.” З. Стоянов, Пловдив, в-к “Марица”, 15.авг.1884., уводна статия.
 • Анонимен 10.1 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  "Учете руски! Трябва да знаете езика на врага!" Васил Левски.
  : 1 !
 • Анонимен 10.2 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  „Руското робство е нещо нечуто и невидяно. Зверовете турци никога в ума им даже не са минували тия зверства, които са били узаконени в Русия.“ – З. Стоянов, Где е най-голямото робство - Из “Непознати страници”, Захарий Стоянов, стр. 117 – 123
  : 1 !
 • Анонимен 9 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  РАШИБУЗУК! Виктор Суворов много точно беше казал:”Не може едновременна да бъдеш умен, честен и комунист.”Наличието на две от изброените качества правят невъзможно наличието на третото.Ще си позволя нов прочит на тези думи специално за България.НЕ МОЖЕ ЕДНОВРЕМЕННО ДА БЪДЕШ ЧЕСТЕН, ДА ОБИЧАШ БЪЛГАРИЯ И ДА БЪДЕШ РУСОФИЛ.
 • Анонимен 9.1 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Публикувано от Виктор Суворов: „Строго секретно КАА/08.113 Москва, 2.04.1947 г., - Инструкция НК/003 47: В сградата на посолството да не се приемат местни ин-форматори и лица защитаващи на своя глава интересите на Русия, без наше нареждане, наричани кодово говноеди. Срещите да се организират от наши специални служ¬би на публични места. Посолството приема информации чрез специалните служби.“
  : 0 !
 • Анонимен 9.2 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  „Да бъде проклета оная минута когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!“ - “Кой?” – Захарий Стоянов http ://chitanka.info/text/10048-kojy
  : 0 !
 • Анонимен 8 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  ГОВНОЯД 3, като чета текста ти разбирам, че си анално обременен руски трол! Ти излиза ли лайната в руското посалство, та си седнал да дрищиш в Интернет! Руските тролове, или както ги наричат в КГБ/ФСВ ГОВНОЕДИ, са с анално мислене, защото руския хуй никога не е излизал от гъзът им – те са се родили педераси!
 • Анонимен 8.1 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Всички руски тролове са педали, на хранилка на своята матушка Педорстан! ПЕДОРСТАН е сърцевината на Руската Педерация, педерасите/гьотверените управляват вече втори век. Педерастията в Кремълториума не започва с Путлер:Медведев - тя започва със Сатаната - Ленин - корупция http ://www .frognews.bg/news_97575/Komunizam-i-homoseksualizam!-Kremalskata -troika/
  : 1 !
 • Анонимен 7 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Тотални ЛЪЖИ И ИЗМИСЛИЦИ. КОЙ ОБАЧЕ УБИ даяна ,оня /къв беше/? Ами поръчителката е ОНАЗИ от Бъкингам ,онази ЗЛОБНАТА бабичка и пред която и лейди круела изглежда като агънце. Да действително Сащ и О. кралство са най голямото ПЛАНЕТАРНО ЗЛО.F.....F
 • Анонимен 7.1 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  най-голямото зло се казваше ссср, и слава богу вече го няма, а червените безродни хемороиди още не можете да го преглътнете - гответе се, защото русия е ръба на помийната яма, и тази пролет ще направи решителна крачка наприд ...
  : 1 !
 • Анонимен 6 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  На това как му се викаше ? Натиск ? Помня времената когато СССР беше доброто а ЦАЩ - лошото. И ако стане на обратно каква е разликата ?
 • Анонимен 5 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  “Няма друга държава в Европа, където Кремъл чрез КГБ и ГРУ да имат толкова действащи агенти за влияние, колкото в България. В това е ключа на “загадката” няма как агентът да обяви за персона нон-грата агентът-събрат.” Но резултатът от по-горното е масирана медийна кампания за затвърждаване на лъжите за ИСТОРИЯТА НИ от масква. След като няма бронебойни патрони открити срещу истинското лице на маскв виж още ›› а, то спасението (оправданието за окупацията ни и снишаването на резидентите им) е във ФАЛШИФИКАЦИЯ НА ИСТОРИЯТА. Може би на никой не му прави впечатление когато вчера Мирослав Найденов каза по талавизията а журналиста не го поправи че ние Българите сме дошли на коне. СЛЕД КАТО ИМА МИЛИОНИ ФАКТИ ЧЕ СМЕ АВТОХОНТЕН НАРОД СЪЗДАЛ НАЙ-ДРЕВНАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ. Продължим с думите “освобождение, нова Българска държава, начало на третата Българска държава. ЛЪЖИ КОИТО СЕ УПОТРЕБЯВАТ ВЪВ ВСИЧКИ МЕДИИ КАТО ДОБЪР ДЕН. И след всичките тези лъжи идва естествено лъжата че ние с россия Трябва да имаме по-специални отношения. Довечера (четвъртък) от 18,30 от паметника на Щастливеца за тези които не им е безразлична днешната ни съдба.За Пирин! Заедно.
 • Анонимен 5.1 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  гения Цветанов рекъл днес че ще подкрепим Великобритания и накажем русия като си самоизгоним половината дипломати от българското посолство в масква. Браво, так держатъ, Молодец!
  : 1 !
 • Анонимен 5.2 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  A ,онази ЗЛОБНАТА Бабичка стой зад много убийства. Още от 50 те години начело на тази монархическа Квази държава престъпник. Онова момиче работещо в родилното на мидълтън кой я уби ? Поръчките идват от едно място.Там дето стотици дЪбили/ки се трупат да го видят .
  : 2 !
 • Анонимен 5.3 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  A ,онази ЗЛОБНАТА Бабичка стой зад много убийства. Още от 50 те години начело на тази монархическа Квази държава престъпник. Онова момиче работещо в родилното на мидълтън кой я уби ? Поръчките идват от едно място.Там дето стотици дЪбили/ки се трупат да го видят .
  : 2 !
 • БАН предупреди-aко България изгони руските агенти-населението намалява с 1/4 4 БАН предупреди-aко България изгони руските агенти-населението намалява с 1/4 преди 1 година Профил на трол?
  kъм 26% от българското население ще изчезне, ако България изгони руските шпиони. Това е прогнозата на БАН за демографското развитие на България. Прогнозата включва запазване на дела на хората до 20 години и значително увеличение на дела на хората над 65 години, които са пенсионирани шпиони и надали ще бъдат изгонени, за да продължат да харчат големите си руски пенсии у нас. Трябва да увеличим виж още ›› руските агенти у нас с 1 млн. души, за да не ни сполети демографска катастрофа, предупреждават учените-демографи. Според Евростат с прогнозирано намаляващо население са и други европейски държави, като Литва, Латвия, Румъния, Гърция, Португалия, Полша, Унгария. Опасенията на европейските служби са, че връщането на руските агенти в Русия пък ще доведе до рязък бум на населението във вражеската страна. Прогнозните резултати показват, че при очакваното изгонване на служещите на руските интереси, населението на страната ще достигне до т. нар. „инерции обратного растежа“. Надеждите са, че международният дипломатически скандал ще отшуми и няма да се наложи около четвърт от населението на страната да я напусне.
Нагоре