Чешки вицепремиер се обяви за затваряне на Шенген заради имигрантите

3706
Чешки вицепремиер се обяви за затваряне на Шенген заради имигрантите
Снимка: Getty Images / Guliver

Чешки вицепремиер призова да бъде затворена външната граница на Шенгенското пространство и да бъде защитено с помощта на НАТО от сегашния наплив на имигранти към ЕС, съобщи Франс прес.

"Трябва незабавно да затворим Шенгенското пространство, нужно е да защитим Шенген", заявява вицепремиерът Андрей Бабиш, който е също министър на финансите, за вестник "Право".

Саркози се обяви за Шенген-2

  Бившият френски президент Никола Саркози се обяви за ново шенгенско споразумение, което той нарече "Шенген 2", предаде БНР. Н...

"Трябва да спрем притока на мигранти", допълва Бабиш, който е от популисткото движение АНО ("Действие на недоволните граждани 2011 г."), част от правителствената коалиция, информира bTV.

Според Бабиш НАТО трябва да предостави помощ на Македония и България, през които минава потокът от имигранти, желаещи да стигнат в Западна Европа през Балканите.

Чешкият вицепремиер, чиято позиция не съвпада с официалната позиция на чешкото правителство, се обявява също за създаване на голям приемателен център за имигранти, например в Турция, където да бъдат установявани причините, подтикнали ги да напуснат страните си.

Премиерът социалдемократ Бохуслав Соботка е за засилване на защитата на външната граница на ЕС и за политика за по-ефективно връщане на бежанците. Той се ангажира да приеме до 2017 г. 1500 имигранти на територията на Чехия.

Гърция настоява България да бъде приета в Шенген

Гърция очаква обща европейска концепция по овладяване на имиграционните групи към България и Гърция. Това заяви гръцкият министър за об...

Засега Чехия е преди всичко транзитна страна към Западна Европа за имигрантите. През първите шест месеца на годината тук са засечени 3018 нелегални имигранти, което е увеличение с 48 на сто в сравнение със същия период на миналата година.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа