Джамбазки: Германия призна геноцида над арменците за баланс в отношенията с Турция

1240
Джамбазки: Германия призна геноцида над арменците за баланс в отношенията с Турция
Снимка: БГНЕС

Геноцидът над арменците през 1915 г. от Турция е факт, Германия го призна вчера, за да върне баланса в отношенията с Турция. Това обяви в предаването „Тази сутрин” евродепутатът Ангел Джамбазки (ВМРО). Напоследък се остава впечатлението, че германския канцлер Ангела Меркел е твърде мека с Турция, уточни евродепутатът пред bTV.

Германският Бундестаг прие вчера почти единодушно резолюция, с която обявява за геноцид избиването на арменци в Турция през 1915 г. Решението очаквано обтегна отношенията между Германия и Турция. Анкара отзова посланика си в Берлин.

Джамбазки отново влезе в диалози в социалните мрежи, сега за бурките

Евродепутатът от групата на Европейските консерватори и реформисти в Европейския парламент Ангел Джамбазки отново показа активна комуни...

Решението на германския парламент предизвика протести в Истанбул. Консулството на Германия беше отцепено за по-голяма сигурност.

Според Ангел Джамбазки Турция никога не е имала намерение да спазва споразумението за ограничаване на бежанския поток към Европа. Той обяви, че тези дни ще стане ясно нещо скандално около споразумението – фактът, че то е едно много скъпо прессъобщение, защото на Турция ще бъдат преведени милиарди. Турция просто иска да изнудва европейските лидери, свята евродепутатът.

Според композитора с арменски произход Хайгашот Агасян решението на Германия идва сега, защото сега му е дошло времето. И той смята, че то цели да сложи рамка в отношенията между Турция и Германия. Турция трябва да погледне историята лице в лице, смята композиторът.

Бившият просветен министър проф. Тодор Танев е на мнение, че Анкара много добре използва кризата с бежанския поток.

Ако навън е -30 градуса и бели мечки се бият за одеяло - може с покрито лице

Ако е -30 градуса и навън бели мечки се бият за родопско одеяло – лицето ще може да е покрито. Но ако е юли и някой ходи със скаф...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com