Джамбазки ще е в комисията на ЕП, разследваща Panama Papers

873
Джамбазки ще е в комисията на ЕП, разследваща Panama Papers
Снимка: БГНЕС

Европейският парламент одобри списъка с 65 членове на анкетната комисия за Panama Papers ("Панамските документи"). От българските депутати е включен Ангел Джамбазки, става ясно от съобщение на ЕП.

Комисията ще разследва избягване на данъци и пране на пари. Мандатът ѝ беше одобрен на 8 юни, а абревиатура ѝ ще бъде ПАНА (PANA). Пълният списък на членовете можете да видите тук. 

Джамбазки: Германия призна геноцида над арменците за баланс в отношенията с Турция

Геноцидът над арменците през 1915 г. от Турция е факт, Германия го призна вчера, за да върне баланса в отношенията с Турция. Това обяви...

По време на първото заседание ще бъде избран председател и най-много четирима заместник-председатели.

Европейският парламент взе решение да създаде анкетна комисия, която да разследва разкритията от Panama Papers на 8 юни. Комисията ще разследва обвиненията в нарушения и лошо управление в прилагането на законодателството на ЕС относно прането на пари, укриването и избягването на данъци от страна на Европейската комисия и държавите членки на ЕС в сферата на прането на пари, избягването и укриването на данъци.

Мандатът на комисията беше одобрен на пленарното заседание на 8 юни по предложение на Председателския съвет на Парламента, който е съставен от председателя и лидерите на политическите групи.

Скандалът Panama Papers избухна през пролетта, след като мащабно журналистическо разследване разкри схеми за укриване на данъци и пране на пари чрез офшорки. Държавни глави, политици, шефове на компании, спортисти и звезди от шоубизнеса се оказаха замесени в престъпни или съмнителни финансови дейности. 

Арестуваха компютърен специалист от "Монсак Фонсека" заради Panama Papers

Служител на клона на панамската правна кантора „Монсак Фонсека” в Женева е бил арестуван по подозрения в изтриване на огр...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com