ЕНП ще подкрепи Мартин Шулц за председател на ЕП

22677
ЕНП ще подкрепи Мартин Шулц за председател на ЕП
Снимка: БГНЕС

Европейската народна партия обяви, че няма да издига свой представител за председател на Европейския парламент и ще подкрепи кандидата на социалистите Мартин Шулц. Двете групи заедно имат повече от достатъчно мнозинство за избирането му на поста. Гласуването предстои в началото на идната седмица в Страсбург, съобщава БНР.

От Европейския парламент съобщиха, че четирима от комисарите, които участваха в Европейските избори, са решили да се оттеглят от Еврокомисията и да заемат местата си на евродепутати. Това са Оли Рен, Вивиан Рединг, Антонио Таяни и Януш Левандовски. Финландия, Люксембург, Италия и Полша ще трябва да предложат нови кандидати, които да заемат длъжностите им до края на октомври, когато изтича мандата на настоящата комисия.

Меркел: Ще подкрепим Мартин Шулц за председател на Европарламента

Ако Мартин Шулц е кандидатът на на социалистите за председател на Европейския парламент, германските депутати от Европейската народна п...

Нейният председател Жозе Барозу ще трябва да реши дали да им възложи ресорите на техните предшественици или да направи промени в разпределението на отговорностите. Финландия преди дни номинира доскорошния си премиер Юрки Катайнен, а Барозу вече обяви, че ще му даде ресора на Оли Рен - икономически и валутни въпроси.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа