Френските мюсюлмани поискаха 2200 джамии до 2017 г.

21961
Френските мюсюлмани поискаха 2200 джамии до 2017 г.
Снимка: Getty Images / Guliver

Председателят на Съвета на мюсюлманите във Франция и ректор на Голямата джамия в Париж Далил Бубакер предложи да бъдат предоставени на мюсюлманите в страната храмовете, които не се използват от привърженици на другите религии, пише „Коммерсант“.

„Става дума за един Бог, за близки, братски ритуали. Аз мисля, че мюсюлманите и християните могат да съществуват и да живеят заедно“, заяви Бубакер като даде за пример град Клермон-Феран, където изоставена капела бе предадена на привържениците на исляма.

Обявиха рокади във френското правителство

В Париж бяха оповести промени в правителството на премиера Манюел Валс, съобщи електронното издание на френския вестник Le Monde. Всъ...

По думите на Бубакер във Франция има остър недостиг на джамии. В страната живеят между 5 и 7 милиона мюсюлмани, които разполагат с 2200 джамии. Бубакер заяви, че в следващите 2 години мюсюлманите във Франция трябва да се сдобият с още толкова джамии.

Десните партии посрещнаха инициативата на председателя на Съвета на мюсюлманите във Франция на нож.

„2200 джамии до 2017 година - това означава по три джамии на ден, по една на всеки 8 часа. Това ще бъде най-голямата строителна площадка във Франция“, заяви заместник-председателят на „Национален фронт“ Флориан Филиппо.

Фразата за „двете години“ произнесена от Бубакер не е случайна. През 2017 година ще се състоят избори за президент и именно сега мюсюлманите имат възможността да посочат цената за своята подкрепа.

6-годишно момиче прекара три дни в арест във Франция

6-годишно момиче прекара три дни в арест във Франция. Полицаи на летището "Шарл дьо Гол" решили, че паспортът на детенцето е фалшив, пи...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа