Годишната реч на Путин - обещания след обещание "за народа"

6398
Годишната реч на Путин - обещания след обещание "за народа"
Снимка: Getty Images/Guliver

Президентът на Русия Владимир Путин предложи да се въведе "данъчна ваканция" за руски граждани, които временно са останали без доходи. В годишната си реч към Федералното събрание на Русия той заяви, че държавата трябва да помогне на хората да излязат от сложната житейска ситуация. По думите му за борбата с бедността трябва да се сключат социални договори, от които да се възползват до 9 млн. души. 

Вътрешна политика

Русия забрани смартфони и таблети на военните си

Руските военни вече нямат право да носят смартфони, таблети и други приспособления, които могат да записват и съхраняват информация по ...

Путин обяви, че през 2019 година ще бъдат разкрити 90 хил. места в детските ясли, а в следващите три години - 270 хил. места. 

Руският президент подчерта, че правителството и Централната банка на Русия трябва да разработят програма за подкрепа на индивидуалното жилищно строителство. По думите му семействата с три деца ще може да получат помощ от федералния бюджет за погасяването на ипотеките. Той предлага да се свалят ограниченията в сроковете за погасяването на ипотека на семействата с деца. Мерките напомнят на визията на унгарския премиер Виктор Орбан специално що се отнася до демографската политика.

Президентът на Русия предлага от 1 януари 2020 година да се увеличат плащанията за първо и второ дете до две минимални заплати. По думите му до 2023-2024 година Русия ще възстанови естествения прираст на населението. 

"Хората трябва да усетят реалните промени към по-доброто", заяви Путин и допълни, че още сега трябва да се започне с промените, за да се подобри ситуацията към по-добро. 

Той обеща медицинската помощ да стане достъпна за всички части на Русия до 2020 година.

Руска рок легенда нарече "идиоти" 80% от населението на Земята

Лидерът на групата"Машина времени" Андрей Макаревич нарече "идиоти" 80% от населението на Земята. Той направи изказването, коментирайки...

Над 17 млрд. рубли ще бъдат отделени за строителство и реконструкция на читалищата в селските райони, а до 2020 година във всички руски училища ще има осигурен високоскоростен интернет, стана ясно от думите на Путин.

Външна политика

Путин призна, че Договорът за ракети със среден и малък обсег е остарял. "Много страни продължават да развиват това въоръжение, а Русия и САЩ - не. Ние сами се ограничихме доброволно." Президентът допълни, че САЩ са използвали измислени обвинения към Русия за излизане от Договора

"Русия няма намерение да разполага първа подобни ракети в Европа. Ако те действително бъдат произведени и доставени в Европа, а САЩ имат такива намерения, това рядко ще изостри ситуацията в сферата на международната безопасност, ще създаде сериозна опасност за Русия, тъй като някои ракети може да стигнат до Москва за 10-12 минути. В такъв случай ние ще бъдем принудени, подчертавам именно принудени да предприемем огледални и асиметрични действия", каза още Владимир Путин.

Той изрази надежда, че ЕС ще предприеме реални стъпки за възстановяването на нормални политически и икономически отношения с Русия. Държавният глава уточни, че Русия отделя голямо внимание на разкриването на потенциала на отношенията с Китай и Индия.

Путин ще говори пред руския парламент за състоянието на Русия

Президентът на Русия Владимир Путин ще изнесе пред двете камари на парламента годишната си реч за състоянието на Руската федерация. Тов...

Военна техника

Владимир Путин съобщи, че работата над хиперзвуковата ракета "Циркон", способна да развие скорост до девет пъти скоростта на светлината, върви по график и ще бъде завършена в срок. Всички лазерни комплекси "Пересвет", намиращи се в пробна експлоатация, ще застъпят бойно дежурство през декември 2019 година, допълни още Путин.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Гърция няма да достави на Украйна нито "Пейтриът", нито С-300

Задържаха двама руски военни, убили петима души в окупираната Херсонска област

НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 26.04 - Закъсня ли оръжието от САЩ за Киев?

Столтенберг: Не е твърде късно Украйна да победи Русия

САЩ отново зоват Германия да предостави ракети с далечен обсег на Украйна

Зеленски: Ако със Запада сме искрени съюзници, трябва да защитават небето ни както в Израел

Столтенберг пилотира изтребител Eurofighter (ВИДЕО)

Европарламентът призова страните членки да не признават победата на Путин на изборите

ЕП осъди Иран с припомняне на атентата в Бургас, призова за освобождаване на български моряци

Папата: Прегръдките могат да предотвратят войни

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа