Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

HIMARS в действие: Загинали руски военни след удар по команден център? (ВИДЕО и СНИМКИ)

05 март 2024, 09:35 часа • 4139 прочитания

Руският команден център на 70-и гвардейски мотострелкови полк е бил поразен с HIMARS в окупираната част на Запорожка област на Украйна.

Жертви?

За това съобщават редица украински източници, като твърдят, че по време на удара там е имало редица офицери, включително командирът на Първи батальон на полка. Все още няма и дума от страна на Русия за нападението, от което се появиха кадри.

Атаката е станала в село Нове - в окупираната част на Запорожието - около 16 ч. киевско време на 4 март, понеделник. Селото се намира на линията Орехов-Токмак-Мелитопол.

70-и гвардейски полк наскоро е действал близо до Работино - там, докъдето стигна украинската армия при контраофанзивата си на юг през лятото и есента на 2023 г.

Още украински удари

Междувременно се появиха кадри как френска управляема бомба AASM-250 HAMMER удря руска база в Козачи Лагери - в окупираната Херсонска област.

Саботьори пък взривиха мост в Самарска област на Русия. Според руските медии причината за експлозията е самоделно взривно устройство. Неизвестни лица са се опитали да взривят опората на моста над река Чапаевка, в резултат на което са нанесени щети на металната конструкция и бариерите, но бетонната колона не е повредена.

Украинското разузнаване твърди, че мостът е бил използван "за транспортиране на военни товари, по-специално инженерни боеприпаси".

Руски атаки по украинските сили

В обзора си от 4 март пък популярният руски "Телеграм" канал "Рибар" пише за руски удари по украинските сили. Непотвърдената информация гласи, че във Велика Писаревка, Сумска област, мишена е бил център за обучение, където са били разположени части на "Руския доброволчески корпус", биещи се срещу армията на диктатора Владимир Путин. В резултат на удара е поразен личен състав с обща численост до 40 души, твърди "Рибар".

В Мирноград (Димитров), на територията на украинската Донецка област, беше атакуван лицеят "Хармония". "Сградата, в която са се намирали около 100 души, е била разрушена от пряко попадение. Унищожени са поне половината от членовете на украинските въоръжени сили", твърди отново популярният канал, поддържан от бивш говорител на руското военно министерство. Потвърждение няма.

Още: Медведев се гаври с Украйна, Канада иска да ѝ даде 83 000 ракети (ВИДЕО)

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес