Италианци завеждат колективна жалба срещу оператора на "Коста Конкордия"

6244
Италианци завеждат колективна жалба срещу оператора на "Коста Конкордия"
Намерено е тялото на 12-а жертва в кораба

Италианските спасителни екипи откриха днес на обяд тяло на жена в корпуса на корабокруширалия италиански круизен лайнер "Коста Конкордия", с което броят на жертвите достигна 12 души, предаде Франс прес, позовавайки се на говорител на спасителните екипи.

Тялото е намерено от водолази на мостик номер четири в задната част на кораба. Двайсет души все още се водят изчезнали от общо 4229 души пътници от 60 националности и екипаж на "Коста Конкордия".

Възобновено е издирването на оцелели от "Коста Конкордия"

Подновени бяха тази сутрин подводните спасителни операции около круширалия круизен лайнер "Коста Конкордия", който продължава да се нак...

Намереното тяло е откарано на сушата и е осъществена връзка със семействата на изчезналите. Ще бъдат направени и ДНК тестове, тъй като то е неузнаваемо след една седмица във водата, посочи същият източник. След прекъсване вчера през целия ден, претърсването на кораба на дълбочина около 20 метра бе възобновено тази сутрин.

Корабът се натъкна на подводна скала и се преобърна на 13 януари край тосканския остров Джилио. До този момент официално са идентифицирани 8 от жертвите: шестима туристи - четирима французи, италианец и испанец - както и един перуански сервитьор и унгарски цигулар. Сред изчезналите 20 души са десетина германци, една млада френска двойка и двама американски пенсионери.

Междувременно италианските власти съобщиха за поява на петна от гориво в морето около плавателния съд.

Представители на бреговата охрана, цитирани от ИТАР-ТАСС посочиха, че няма да бързат да обявяват тревога, тъй като според тях горивото е от спасителните лодки, а не от самия кораб. Италианската асоциация за защита на потребителите Кодаконс ще заведе в най-скоро време колективна жалба срещу американския оператор на потъналия лайнер, Карнивал корпорейшън - най-голямата в света компания за круизни пътувания.

Моряк от "Коста Конкордия" се дегизирал като Спайдърмен, за да успокоява

Член на екипажа на кораба "Коста Конкордия" се дегизирал като Спайдърмен, за да успокоява децата, изплашени от крушението, съобщава Фра...

Асоциацията иска да се опита да издейства най-малко 16 000 евро обезщетение за всеки пътник, но крайната сума може да бъде два или три пъти по-висока предвид преживения ужас, провалените ваканции и сериозните рискове, на които са били подложени пасажерите.

В ексклузивно интервю за ИТАР-ТАСС бордовият лекар на "Коста Конкордия" Джанлука Марино твърди, че екипажът на лайнера се е държал безупречно в момента на катастрофата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа