Италия намалява комендантския час в районите с нисък риск

1579
Италия намалява комендантския час в районите с нисък риск
Снимка: iStock

Италия одобри нов комендантски час, който позволява на хората да бъдат навън вечер с един час по-дълго. Решението беше взето, след като в страната се наблюдава най-ниската смъртност от коронавирус от месеци, съобщи АФП.

Полицейският час от 22:00 до 05:00 часа, който е в сила в по-голямата част на Италия от ноември, сега ще бъде изместен към 23:00 часа, докато храненето в ресторанта ще бъде разрешено до 18:00 от 1 юни по новите правила.

След падане на карантината: Първите пътници започнаха да пристигат в Италия

Първите пътници от Европа започнаха да пристигат в Италия, след като правителството отмени изискването за карантина, свързана с коронав...

Комендантският час, предназначен да обезсърчи социалните събирания, които биха могли да доведат до засилване на новите коронавирусни инфекции, ще бъде изместен до полунощ от 7 юни, и елиминиран изцяло на 21 юни в така наречените "жълти зони", където действа, потвърди държавен служител. Италия започна дългоочакваното си отваряне в края на миналия месец, като позволи на ресторантите и баровете да работят с масите навън и премахване на междурегионалните ограничения за пътуване в по-голямата част от страната.

Италия е разделена на различни по цвят зони, което показва нивото на ограниченията за коронавирус, които трябва да спазват въз основа на здравни данни, като "червените" са зоните с най-висок риск, следвани от оранжево и жълто.

Понастоящем по-голямата част от Италия се счита за жълта. Мерките от понеделник също така показаха, че шест различни региона вече са минимално рискови „бели“ зони, където се прилага само носенето на маски и социалното дистанциране: Фриули-Венеция-Джулия, Молизе и Сардиния, считано от 1 юни, и Абруцо, Венето и Лигурия седмица по късно.

Новите мерки идват на фона на обнадеждаващи данни през последните седмици, докато темпът на ваксинациите се повишава. 93-те смъртни случая, свързани с COVID-19 в неделя, са най-ниският показател от октомври.

80% спад на заразените след първа доза ваксина отчитат в Италия

Италианско проучване установи, че инфекциите от COVID-19 при пълнолетните от всички възрасти са спаднали с 80 процента пет седмици след...

Министерството на здравеопазването регистрира 140 смъртни случая в понеделник. През последните седмици премиерът Марио Драги е подложен на натиск от крайната десница, която настоява страната да се отвори по-бързо, включително изцяло да се отърве от комендантския час. Плажовете бяха официално отворени през уикенда, а туристите от Европейския съюз имаха право да влизат в страната в неделя, без да се налага карантина в продължение на пет дни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Вархеи: ЕС скоро ще има нови членове

Чехия: Дарители са готови да купят 500 000 снаряда за Украйна

ЕС започва работа по нови санкции срещу Иран

Нови протести срещу закона по руски образец в Грузия, стигна се до сблъсъци (ВИДЕО)

Джорджа Мелони съди историк за клевета

Пожар в завод в Москва, който прави ракети за ПВО С-300 и С-400*

Грешката във възпитанието на принц Хари, за която крал Чарлз III съжалява и до днес

Папата се моли за децата, живеещи в почти робски условия

Приближен на Урсула фон дер Лайен отказа назначение в ЕК

Британски медици: ДДС върху сутиените е дискриминация срещу жените

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа