Янукович предлага забрана за използване на сила срещу протеста, Кличко го заплаши

28194
Янукович предлага забрана за използване на сила срещу протеста, Кличко го заплаши
Снимка: Getty Images / Guliver

Напрежението в Украйна остава факт, след като все още не е ясно дали управляващите в бившата съветска република в крайна сметка няма да прибегнат до сила, за да спрат антиправителствените протести.

Засега такива индикации почти няма, след като украинският президент Виктор Янукович предложи да има забрана за използване на сила от страна на силите на реда докато текат преговорите между властта и опозицията, предаде Агенция "Фокус".

Украинската опозиция се съгласи да преговаря с Янукович

Основните опозиционни партии в Украйна, включително тази на световния шампион по бокс Виталий Кличко (на снимката), са се съгласили да ...

„Внасям предложение да се обяви мораториум върху всякакви силови действия. Приемаме такова решение и няма да има никакви проблеми”, заяви Янукович по време на общонационалната кръгла маса.

„Начетох се в Интернет на призиви за провокации за въоръжени и силови действия, няма да говоря за това. Всичко това са емоции, провокации. Ще дойде време, ще разберем кой има интерес от всичко това. Дайте да бъдем по-мъдри и спокойно да се разберем на родната си земя”, заяви Янукович.

Същевременно лидерът на опозиционната партия УДАР Виталий Кличко предупреди Янукович,че разпръскването със сила на протеста на площад „Независимост” в Киев ще има ужасяващи за самия Янукович.

„Знаем, че се разглежда силов вариант за разпръскване на протеста днес. Такъв вариант ще има ужасни последствия за страната и за вас лично, господин президент”, каза Кличко на заседание на общонационалната кръгла маса „Да обединим Украйна”.

Хилари Клинтън съветва Янукович да избере пътя на Мандела

Бившият държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън посъветва правителството на Украйна да избере пътя на Мандела - не на силата, а на д...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com