Johnson&Johnson проучва ползите от втора доза на ваксината си във Великобритания

2387
Johnson & Johnson проучва ползите от втора доза на ваксината си във Великобритания
Снимка: iStock/Guliver

Johnson&Johnson започва клинични тествания на ваксина срещу COVID-19 с две дози. Те ще вървят паралелно с проучванията на вариант от една доза на водещия кандидат на компанията, съобщава Reuters. Припомняме, че то започна през септември и обхваща 60 000 доброволци.

Широкомащабното проучване трябва да оцени потенциалните допълнителни ползи за продължителността на защитата с втора доза. Американският производител на лекарства планира да включи в него до 30 000 участници.

Ваксината на "Санофи" срещу COVID-19 може да се съхранява в обикновен хладилник

Коронавирусната ваксина, разработена от „Sanofi”, няма да се нуждае от супер охлаждане и за съхренението й ще е достатъчен ...

Проучването започва във Великобритания. В Обединеното кралство компанията ще наеме 6000 доброволци, а останалите ще се присъединят от други страни с висока честота на случаи на COVID-19 като САЩ, Белгия, Колумбия, Франция, Германия, Филипините, Южна Африка и Испания, се посочва в изявление на компанията. Припомняме, че във Великобритания вече се изпитват и други ваксини: тази на американската компания "NovaVax" и британско-шведската "AstraZeneca", която разработва препарата си съвместно с Оксфордския университет.

В клиничните тествания на J&J на доброволците от острова ще бъде дадена първа доза от експерименталната Ad26COV2 или плацебо. След 57 дни те ще получат втора доза или отново плацебо, обяснява Саул Фауст, професор по детска имунология и инфекциозни болести, който ръководи проучването в университетската болница Саутхемптън.

До момента единичната доза на ваксината на J&J показва положителни междинни резултати при ранния и втория етап от клиничните тествания. Единичната доза предизвиква силен имунен отговори и се понася добре, сочат резултати.

„Проучването ще оцени ефикасността на изследваната ваксина след първата и втората доза, за да се оцени защитата срещу вируса и потенциалните допълнителни ползи за продължителността на защитата с втора доза“, се казва в изявление на J&J.

Професор разкри детайлите, които отличават новата ваксина от аналозите й

Главният изследовател в Института „Чумаков“, академик на Руската академия на науките, професор Алексей Егоров посочи ключов...

Изпитанието ще продължи 12 месеца, очаква се да завърши през март догодина. При доказана ефикасност на ваксината първите партиди ще бъдат предложени за сертифициране в началото на 2021 г.

Миналата седмица Pfizer и BioNtech заявиха, че тяхната ваксина срещу COVID-19 показва повече от 90% ефикасност в междинните данни от изпитване в късен етап, подсилвайки надеждите, че скоро тя може да влезе в употреба.

Докато ваксината Pfizer-BioNtech използва нова технология, чрез РНК, J&J използва студен вирус, за да достави генетичен материал от коронавируса в тялото, който да предизвика имунен отговор.

Платформата, наречена AdVac, се използва и във ваксина срещу ебола, която беше одобрена по-рано тази година.

Еврокомисията има сделка за ваксината с BioNTech и Pfizer

BioNTech и Pfizer потвърдиха в сряда, че има сделка с Европейската комисия за закупуване на до 300 милиона дози от тяхната коронавиру...

„Наистина е важно да провеждаме опити с много различни ваксини от много различни производители и след това да можем да осигурим доставки както за Великобритания, така и за световното население“, каза Фауст пред Reuters.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Столтенберг: Не е твърде късно Украйна да победи Русия

САЩ отново зоват Германия да предостави ракети с далечен обсег на Украйна

Зеленски: Ако със Запада сме искрени съюзници, трябва да защитават небето ни както в Израел

Столтенберг пилотира изтребител Eurofighter (ВИДЕО)

Европарламентът призова страните членки да не признават победата на Путин на изборите

ЕП осъди Иран с припомняне на атентата в Бургас, призова за освобождаване на български моряци

Папата: Прегръдките могат да предотвратят войни

Китай призова германския посланик във връзка с арестуваните за шпионаж

Руски губернатор към съгражданите си: Без да искате сте превели милиони рубли на украинската армия (ВИДЕО)

Беларуска пропаганда: Опозицията готвела преврат и вкарване на натовски войски

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа