X
 
 

Край на ограниченията за аборти и еднополови бракове и абортите в Северна Ирландия

416 0
photo of Край на ограниченията за аборти и еднополови бракове и абортите в Северна Ирландия
Снимка: Getty Images/Guliver
Отпаднаха законите, които не позволяваха еднополови бракове и аборти в Северна Ирландия, съобщава БГНЕС по информация на Reuters.

Страната беше последната част от Обединеното кралство, в което все още действаха такива правила. Те бяха поддържани от консервативни политици, но в крайна сметка промяната беше наложена от Лондон.

И последният австралийски щат декриминализира аборта

Абортът беше декриминализиран в австралийския щат Нов Южен Уелс след седмици спорни дебати, привеждайки законите му в съответствие с ос...

Парламентът на Северна Ирландия е суспендиран и територията на практика се управлява изцяло от Лондон. Институцията не е заседавала от над 3 години.

Депутатите в британската столица гласуваха с голямо мнозинство, да приравнят законодателството на Северна Ирландия с това в Англия, Уелс и Шотландия. Вотът беше през лятото, като в приетия закон се казваше, че ако разпуснатото самоуправление на Северна Ирландия не се събере до полунощ на 21 октомври, за да промени правилата, в сила е влязат новите норми, които позволяват еднополови бракове, официално съжителство и аборти.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално