Le Figaro: „Как да спасим Франция от нейния упадък"

4865
Le Figaro: „Как да спасим Франция от нейния упадък"
Снимка: Getty Images / Guliver

Тази мултикултурна страна вече не е Франция. Това е лайтмотивът на публикацията в Le Figaro на Иван Риуфол под заглавие „Comment sauver la France de son déclin”.

Франция на Жискар д’Естен изчезна, две поколения се оказаха достатъчни, за да бъде ликвидиран векът на сплотеност между французите. Четиридесет години трябваха, за да започне замяната на един народ с друг, една религия с друга, пише Иван Риуфол.

Радикализиран младеж нападна с нож полицаи във Франция

20-годишен мъж нападна с нож полицаи в южна Франция , двама от тях бяха леко ранени. Инцидентът е станал сутринта в община Болен на деп...

До 1980-те години ”новите французи”, пристигнали от други страни, бързо започваха да споделят всеобщата семейна атмосфера и живеели в съгласие с останалите, си спомня журналистът. Вече не е така.

В събота Емануел Макрон с удовлетворение се изказа за станалите промени. Обръщайки се към младежите от емигрантските среди, той заяви: „Когато вашето семейство говори на арабски, това е шанс за Франция”. В същото време тази нова Франция стана за мнозина непригодна за живот, пише Риуфол.

„Насилие на всякъде – като репетиция за вътрешна война, толкова желана за привържениците на политическия ислям” – се жалва журналистът.

Към това може да се добави алиансът на левите и погромаджиите, скитащи в съботите по улиците на френските градове – „антикапиталисти”, за които „добрият коп (полицай) е само мъртвият коп”. Същевременно интелектуалният вакуум в страната е такъв, че никой не знае как да бъде възстановен авторитетът на властта, подчертава авторът на публикацията. Нещо по-лошо - главата на държавата, желаейки да достави удоволствие на „милиони млади и не много млади” нови африкански и арабски французи, се дистанцира от стражите на реда.

„Ако вашата кожа се различава от бялата, вас ви спират много по-често, вас ви възприемат като проблемен фактор и това е непоносимо” – напомня Риуфол изказване на Емануел Макрон в интервю неотдавна.

Къде всъщност беше скандалът с Макрон?

"Предпочитам легалните мигранти от Гвинея и Кот д'Ивоар пред нелегалните украински или български банди, които се възползват. Изправени ...

Все още може да се спре тази катастрофа, твърди журналистът. Обаче не Макрон, според него, ще спаси Франция от упадъка. Двусмислената позиция на президента подкрепя разрушителите на единната и неделима нация.

Както напомня авторът, през януари Макрон възнамерява да организира обществен съвет в сферата на сигурността, призван да възстанови връзката между французите и правоохранителните органи. Полицията обаче не е проблем: нейните връзки с гражданите никога не са разкъсвани. И държавният глава си струва да се замисли за своето отношение към французите като цяло, а не само за произхождащите от емигрантските кръгове.

Наследството на Жискар д`Естен „носи като кръст” решението от 1976 г. да се позволи на мигрантите да се съберат със семействата си, напомня авторът на публикацията. Когато след 2 г. президентът реши да си поправи грешката, Държавният съвет отказа да се подчини на президентската воля: съдиите предпочетоха да запазят правата на имигрантите „да водят нормален семеен живот” във Франция. По-късно някои имигранти дори получиха право на многоженство. Оттук започна „колонизацията” на френската нация, счита Риуфол.

Гражданите трябва да вземат в ръце своята съдба и своето здраве. Възстановяването на демокрацията трябва да прерасне в контрол за имиграцията, е категоричен авторът. Трябва да се отхвърли политиката за събиране на семействата и предоставяне на убежище, опростяване на условията за достъп до гражданство, включително до неговото автоматично получаване по право на рождение.

Необходимо е да се приеме решение за ограничаване на помощта за нелегалните: над 300 хиляди от тях сега получават безплатно медицинско обслужване на обща стойност над €1 млрд. Няма да мине и без възраждане на християнството пред лицето на агресивния ислям.

Льо Пен: Мултикултурализмът се провали, робството се върна

Лидерът на крайната десница във Франция Марин льо Пен разкритикува "провалилото се навсякъде в Европа подчинение на мултикултурализма" ...

„Този сънлив и страхлив свят трябва да бъде разтърсен” – призовава Риуфол. – „Да противостои на дребнавото мислене може само твърдата доктрина. Нейна цел трябва да бъде да не се оставя Франция да затъва още по-дълбоко” – отбелязва авторът в заключение.

Превод: Ганчо Каменарски

Още: Льо Пен: Мултикултурализмът се провали, робството се върна

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Най-скъпият военен дрон на САЩ: Ще отиде ли в Украйна? (ВИДЕО)

Самичък: Украински танк взриви руски танк и обърна в бяг още 2 БТР-а (ВИДЕО)

Роми атакуваха наборна служба на украинската армия (ВИДЕО)

Русия казва: Свалихме 4 ракети ATACMS над Крим. Защо тогава има голям пожар?

Зеленски два пъти отхвърля искания за разблокиране на западно оръжие за полка "Азов"

Украйна вече има нови оръжия от САЩ, ето кога пристигат Patriot от Испания и Германия (ВИДЕО)

Кипър засилва мерките заради опасност от пожари на Великден

"Преди Евровизия": Отново запалиха Корана в Швеция (ВИДЕО)

Европейските "зелени" дадоха старт на предизборната кампания

Путин обгрижва касапите от войната: Безплатно висше образование за върналите се от фронта

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа