Лидерът на "Пегида" се снимал като Хитлер

20906
Лидерът на "Пегида" се снимал като Хитлер

Снимка на лидера на антиислямското движение „Пегида” Луц Бахман с малък мустак и перчем като тези на Хитлер предизвика скандал, след като беше публикувана в няколко вестника в Германия, предаде AFP.

Пресата също така цитира някои по-остри изказвания на Бахман за чужденците, които в момента са обект на интерес от страна на германското правосъдие.

ПЕГИДА обеща да поднови антиислямските си протести

Германското антиислямско движение ПЕГИДА обеща на първата си пресконференция, че следващата седмица ще поднови редовните си протести,...

Запитана от вестник Bild, говорителят на движението Катрин Йортел потвърди автентичността на снимката и я определи като „шега”.

Снимката е публикувана в Dresdner Morgenpost и в Bild. На нея Бахман е сниман в профил, а косите му са леко влажни и гладко вчесани на една страна. Малките мустачки също напомнят на нацисткия диктатор.

Според Dresdner Morgenpost снимката е направена „преди известно време” и дори е била качена в профила на Бахман във „Фейсбук”.

Пред Bild лидерът на „Пегида” е обяснил, че снимката е направена „при фризьор” при излизането на аудио версията на сатирична книга за Хитлер, наречена „Той пак е тук” на германския автор Тимур Вермеш.

За и против исляма в Германия

Рекордните 25 000 души се включиха в антиислямски марш в Германия в понеделник, заявявайки, че тяхната позиция се потвърждава от джихад...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа