Лондонски таксиджии излязоха на протест

12167
Лондонски таксиджии излязоха на протест

Таксиметровите шофьори в Лондон блокираха за около час централната част на британската столица в знак на протест срещу нелоялната конкуренция на американската компания Uber.

В слънчевия следобед хиляди черни таксита блокираха улиците около Трафалгар Скуеър и площада пред парламента в самото сърце на Лондон. Повечето бяха почти спрели, протестирайки чрез концерт от клаксони, информира БНР.

Лондон променя облика си

Лондон е като огромна строителна площадка - там в момента се изграждат над 200 високи сгради. Верен на либералните си традиции, градът...

Лондонските таксиметрови шофьори станаха инициатори на вълната от протести в цяла Европа срещу нелицензираните им колеги. Базираната в Калифорния компания работи с приложения за смартфони и заобикаля строгите правила, с които трябва да се съобразяват лицензираните шофьори, включително тези на прочутите черни таксита в Лондон.

Нелоялната конкуренция предизвика възмущението на работещите в бранша лондончани и близо 12 000 шофьори се стекоха в центъра на града, парализирайки движението. Въпреки разгорещените страсти и засиленото полицейско присъствие, не бе съобщено за инциденти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа