X
 
 

Мечка се разходи из италиански град

1872 0
Мечка се разходи из италиански град
Снимка: iStock/Guliver
Голяма кафява мечка предизвика бъркотия в италианския град Скано, информира РИА Новости. Животното се появило късно вечерта, когато хората се били отдали на почивка. Неканеният гост проявил особен интерес към витрините на магазините и за малко не влязъл в магазинчето за сладолед.

Любопитството у гражданите бързо взело превес над страха и те започнали да снимат с телефони и фотоапарати вечерната меча разходка, предаде БГНЕС.

Огладнели мечки блокираха популярен маршрут в Камчатка

Популярният туристически маршрут по река Хакицин временно беше затворен в природния резерват Южна Камчатка заради 70 гладни мечки, проя...

От общинската администрация в Скано потвърдили информацията за появата на мечката в централната част на града, но необичайното събитие не предизвикало паника сред местното население.

В националния парк в областта живеят много диви животни, включително вълци и мечки, които от време на време се появяват в покрайнините на Скано. Досега не е имало нападение над хора, подчертават от администрацията.

Предполага се, че мечката е възрастна самка.

Тя се е държала напълно спокойно, а и жителите на града очевидно са свикнали с близостта си до тези животни.

Търсейки липсващи овце след сигнал, екоинспектори откриха мечка

При обход след сигнал за мечи нападения край боринското село Буйново екоинспектори днес не можаха да открият липсващите две овце, но на...

В Скано подобна визита не се случва за първи път. През лятото на 2013 година по улиците на града се появила мечка. Тогава двама изплашени млади туристи се покатерили на дърво, за да избегнат нежеланата среща.

Обитаващите националния парка Абруцо, Лацио и Молизе мечки спадат към подвида Апенинска кафява мечка. Те не са особено големи животни и теглото им обикновено не надхвърля 150 килограма. Случвало се е мечките да влизат в населените места, за да се почерпят с пилета и зайци.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално