Норвежки министър хомосексуалист отива в Сочи със съпруга си

26252
Норвежки министър хомосексуалист отива в Сочи със съпруга си

Подобно на много други управници, норвежкият министър на здравеопазването Бент Хойе също възнамерява да посети Сочи по време на Олимпийските игри. Неговата визита обаче вероятно няма да се понрави много на руския премиер Владимир Путин, тъй като Хойе възнамерява да подкрепя спортистите заедно със своя съпруг Даг Терийе, съобщава пише Stavanger Aftenblad, цитиран от Стандарт Нюз.

Хомосексуалната двойка ще пътува като част от официалната делегация на страната за надпреварата по параолимпийската програма, провеждаща се в руския зимен курорт между 7 и 16 март.

Зимата в Норвегия: Рибата замръзна в морето

Националното радио на Норвегия съобщи за внезапната смърт на хиляди риби в залива на остров Ловунд. Температурата на въздуха е достиг...

"Нормално е да бъда заедно със своя съпруг, когато посещавам подобни събития. Казвайки това, всеки разбира какво е мнението на двама семейни мъже за правата на гейовете. Нямам търпение да гледам и да подкрепям норвежките атлети в Сочи", заяви той пред норвежкото издание.

Председателят на норвежката асоциация на ЛГБТ (гей, лесбийки, бисексуални и трансджендър хора) Бард Ниланд призова Хойе активно да се противопостави на своите руски колеги, оспорващи правата на хората с нетрадиционна сексуална ориентация.

"Той трябва да каже нещо категорично на своите руски колеги, ако има тази възможност, по време на посещението си в Сочи. Това трябва да бъде очаквано", заяви Ниланд.

На 23-ти февруари ще има най-много стартове на българските олимпийци

Най-натоварен ден за българите в Сочи ще е 23 февруари, събота - предпоследният ден на Зимната олимпиада, предаде БГНЕС. В предпоследн...

Норвежките политици ще присъстват на олимпийски и параолимпийски игри в Сочи, въпреки решението на много други страни да не изпращат свои представители в знак на протест срещу подобно ограничаване на човешките права.

Законът срещу хомосексуалната пропаганда, който беше приет в Русия през миналата година, спечели на страната много критики, натиск от спонсори и призиви за бойкот от правозащитни организации, политици, публични личности и др.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа