ООН: Пушенето, пиенето и затлъстяването убиват Европа

4126
ООН: Пушенето, пиенето и затлъстяването убиват Европа
Снимка: БГНЕС

Тревожните нива на тютюнопушене, консумация на алкохол и затлъстяването в Европа може да означават, че следващото поколение ще живее по-кратък живот, предупреди Световната здравна организация (СЗО) в сряда.

Някои страни са видели драматичен спад в процентите на непушачи, а именно - Гърция, Русия и България, сочат официалните данни.

Напрежение, скандали, сблъсъци и арести в цяла Европа заради бежанците

Арената за традиционните мазни борби в Одрин тази нощ стана убежище на бежанците от Сирия, тръгнали пеша към границата при Капъ куле - ...

Междувременно затлъстяването се е утроило в много европейски страни от 1980 г. насам, 23% от европейците вече страдат от затлъстяване.

„Процентите непушачи вървят надолу навсякъде, имаме много малко изключения, но затлъстяване се увеличава, а едното не компенсира другото“, заяви представител на СЗО.

„Това, което ние не искаме да видим е, че печелим войната срещу алкохола и тютюнопушенето, но губим битката със затлъстяването“.

Европейците живеят по-дълго от всякога, преждевременната смъртност намалява, но нивата на трите застрашаващи фактори остават „неприемливо високи“.

Само през Средиземно море в Европа са пристигнали 473 000 бежанци

Броят на мигрантите, пристигнали в Европа през Средиземно море, надхвърли от началото на годината 473 000 души. Това съобщи Международн...

Първото по рода си проучване в продължение на три години обхваща 39 страни, включително държавите-членки на Европейския съюз, както и бившите съветски републики.

Въпреки, че ставките на тютюнопушенето и употребата на алкохол намаляват в много части на континента, европейците все още пушат и пият повече, отколкото хората навсякъде другаде по света, твърди СЗО.

Те изчисляват, че човек пие средно 11 литра чист алкохол всяка година, докато 30 на сто от населението пуши тютюн.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа