От болницата Берлускони направи 20-минутно обръщение към партийния конгрес

2051
От болницата Берлускони направи 20-минутно обръщение към партийния конгрес
Снимка: Getty Images

Бившият италиански премиер Силвио Берлускони направи първото си обръщение към обществеността, откакто постъпи в болница преди месец. „Ето ме, тук съм за вас, нося риза и сако за първи път от месец“, каза 86-годишният милиардер и медиен магнат в предварително записано от болничната стая обръщение към конгрес на неговата дясна партия „Форца Италия“. Елегантно облечен и седнал зад бюро с банер на партията и италианското знаме зад себе си, той благодари на съпартийците си за тяхната подкрепа, "която повече от всичко ми помогна да преодолея една много опасна пневмония", предава БГНЕС.

Берлускони беше приет в миланската болница "Сан Рафаеле" на 5 април с белодробна инфекция, след което лекарите за първи път разкриха, че той има левкемия. Първата седмица и половина той прекара в реанимацията, преди да бъде преместен в нормално отделение. Той се надяваше да бъде освободен навреме за двудневния конгрес на партията, който започна в петък в Милано, каза източник от партията пред АФП по-рано тази седмица. Но в крайна сметка снимачен екип беше доведен в болничната му стая в петък, за да запише речта му, съобщиха медиите. Лекарите на Берлускони в сряда потвърдиха, че състоянието му е "стабилно", но не споменаха кога той може да напусне болницата.

Зеленски към Берлускони: Добре че, приятелят ви Путин не е идвал с танк в двора ви

Слава богу, че партньорът му от Руската федерация не е влизал в двора му с танк. Така остро коментира украинският президент Володимир З...

„Форца Италия“ е младши партньор в коалиционното правителство на премиера Джорджия Мелони. Берлускони е основателят на партията и остава неин президент. Но въпреки че е в Сената, той рядко се показва публично. Той няколко пъти е постъпвал в болници през последните няколко години, особено след ковид заразяването през 2020 г. Партията загуби голяма част от подкрепата си от разцвета си, когато Берлускони беше премиер три пъти между 1994 и 2011 г. Последното проучване на YouTrend постави „Форцза Италия“ с едва 7.процента подкрепа, в сравнение с почти 29% за крайнодясната партия „Италиански братя“ на премиерката Мелони. Техните коалиционни съюзници, антиимиграционната „Лига“ на Матео Салвини има 9-процентна подкрепа.

Берлускони каза в събота, че партията му е "гръбнакът на това правителство", присъстваща "за да гарантира, че решенията му са наистина правилни, справедливи, балансирани". В 20-минутното си видео, което беше придружено с аплодисменти от публиката, той каза, че е готов да се върне на работа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Първият министър на Шотландия подава оставка

Нивото на река Ишим в Тюменска област достигна исторически максимум (СНИМКИ+ВИДЕО)

Въоръжено нападение в Русия: Убити и ранени полицаи (ВИДЕО)

F-16 и модернизирани Су-27: Украинските неприятни изненади за Русия (ВИДЕО)

Полските фермери разблокираха всички пунктове по границата с Украйна

Без повече 12345: Великобритания забранява слабите пароли за устройства

След внимателно обмисляне: Педро Санчес остава на премиерския пост

Жерар Депардийо е в ареста по подозрения в сексуално посегателство

Украйна с предупреждение към Европа: Спира да спазва някои точки от Европейската конвенция за правата на човека

САЩ се готвят да заредят Украйна със съветски изтребители?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа