Отново бунт на бежанци на о. Лесбос

2080
Отново бунт на бежанци на о. Лесбос

Мигранти отново се бунтуват на гръцкия остров Лесбос. Исканията им са за по-бърза процедура, за да могат да продължат пътя си към западноевропейски страни. Напрежението с мигрантите принуди част от туристите да напуснат острова.

Част от бежанския лагер в Мория на остров Лесбос бе подпален от бежанците, които хвърлят камъни срещу полицията. Освен това не допускат пожарникарите, за да изгасят пожарите в лагера. Два хекоптера по въздух се опитват за овладеят пожара. Мигрантите разбиха дори автомобилите на екипа на европейската агенция по охрана на границите"Фронтекс".

Бунт на бежанци в лагер в Гърция

Разбунтували се бежанци запалиха палатки и контейнери в приемен център в Мория на остров Лесбос и не допуснаха в продължение на часове ...

Протестите отново са срещу дългото задържане на мигрантите на острова, както и заради нежеланието им да се върнат в Турция. Гърция спазва нареждането на Европейския съюз и лагера напускат само лица, които са получили бежански статут. Тези, които нямат правона закрила, се връщат обратно в Турция.

Жителите на острова споделят, че не могат да проявяват повече толерантност към бежанците и настояват правителството да ги изтегли от Лесбос. В тази напрегната обстановка, въпреки ниските цени, туристите, които почиват на Лесбос, са малко. Част от тях вече напуснаха острова.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа