X
 
 

По 5 хил. долара обезщетение на човек за MH17, Лондон иска засилване на санкциите срещу Русия

16817 7
По 5 хил. долара обезщетение на човек за MH17, Лондон иска засилване на санкциите срещу Русия
Снимка: Gettyimages

Малайзийските авиолинии ще дадат по 5000 долара на семействата на пътниците, загинали на борда на "MH17".

Националният превозвач на азиатската държава заяви, че ще предостави на семействата на всеки пътник сумата от 5000 долара за "облекчаване на …икономическите им нужди". Авиокомпанията също така съобщи, че ще предостави на всеки роднина настаняване в хотел, храна, транспорт и друга помощ, предаде БГНЕС.

"MH17" се разби над източната част на Украйна в четвъртък (17 юли) на път от Амстердам до Куала Лумпур с 283 пасажери и 15 души екипаж. Нито един човек не оцеля. Според различни версии самолетът е свален с ракета "земя-въздух", като Киев обвинява проруските сепаратисти за трагедията, а бунтовниците сочат официалните власти на Украйна за виновни.

Междувременно стана ясно, че Великобритания ще настоява за по-строги санкции от ЕС срещу цели отрасли от руската икономика заради самолетната катастрофа в Украйна, дори ако това означава да понесе краткотраен удар за икономиката.

"Настъпи моментът санкциите да станат по-строги", каза вицепремиерът на Великобритания Ник Клег, като подчерта, че досега бездействието около украинската криза "не ни е послужило добре".

САЩ в официална позиция преди ООН: Сепаратистите са свалили MH17

Само няколко часа преди очакваната с голямо нетърпение резолюция на Съвета за сигурност на ООН относно сваления през миналата седмица м...

Външните министри от ЕС ще се срещнат утре (22 юли), за да решат дали да наложат санкции. Това ще се случи ако Русия не окаже натиск върху прокремълските сепаратисти в Източна Украйна да предоставят достъп до мястото на катастрофата на полет МН17, а Москва не ограничи подкрепата си за бунтовниците. Сред всички 298 загинали в катастрофата има 10 британци.

"Вярваме, че настъпи времето санкциите да станат по-строги и точно това ще опитаме да представим на срещите в ЕС по-късно тази седмица", каза Клег. Според него е време да се премине към следващото ниво на санкциите срещу Русия, когато ЕС може да възпрепятства достъпа до европейските пазари на цели отрасли от руската икономика, като газ и петрол.

Британският финансов министър Джордж Озбърн също призова за по-строги санкции. "Всички санкции ще имат икономическо влияние и ние сме подготвени да предприемем още санкции. Трябва да се помисли обаче и за икономическия "удар" да позволяваме международните граници да бъдат игнорирани, да позволяваме самолети да бъдат сваляни. Това е много по-голям икономически удар за Великобритания, който не сме подготвени да позволим да се случи", каза той пред радио Би Би Си.

ЕС се подготвя за трети етап на санкциите заради кризата в Украйна, но те все още не са влезли в сила.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 7 Анонимен преди 5 години Профил на трол?
  Великобритания да си гледа антиимиграционната политика и да не се занимава с ЕС, защото е ясно, че за нея вносът на руски петрол и газ далеч няма такова голямо значение, каквото за нас. Стига сме плащали за чужди амбиции, без да получим нищо в замяна!
 • Анонимен 6 Анонимен преди 5 години Профил на трол?
  За какви санкции на ЕС ще настоява Велилобритания, като тя обсъжда напускане на същия този ЕС?
 • Анонимен 6.1 Анонимен преди 5 години Профил на трол?
  Така им е наредил макакът от Уошингтън.
  : 0 !
 • спрете войната 5 спрете войната преди 5 години Профил на трол?
  При силно желание още днес има възможност да се спре войната. И до 4, предпочитам цял живот да остана глупак предотвратяващ човешки катастрофи, отколкото мухльо с незавидни познания по География, Езикознание и Философия.
 • Анонимен 4 Анонимен преди 5 години Профил на трол?
  До2Украйна се намира почти в средата на Европа,глупако,какво означава да се спрат полетите над конфликтни зони,само защото един луд от Кремъл е запалил война в центъра на ЕС!?Светът трябва да се обедини и даспре руските сепаратисти,като обяви пълни санкции и изолация срещу Русия!
 • Анонимен 4.1 Анонимен преди 5 години Профил на трол?
  Я се разкарай, турско мекере. Върви да държиш ибрика на Барак Хюсеин Обама.
  : 0 !
 • Анонимен 3 Анонимен преди 5 години Профил на трол?
  До1Дебил номер-1,да се махаш с този копипейс!Руските терористи трябва да бъдат ликвидирани,а с терористите в Кремъл не трябва да се преговаря,а да се засилят санкциите,за да не избиват немвинни хора!
 • Анонимен 3.1 Анонимен преди 5 години Профил на трол?
  Ти се махай, не направи ли двайсетака вече? Продажник...
  : 0 !
 • спрете войната 2 спрете войната преди 5 години Профил на трол?
  Съвременните политици се явяват длъжници пред здравомислещия европеец, който няма да приеме нови загуби - нито финансови, нито физически. Толкова ли трудно, стигащо до невъзможно, се оказва спирането на войната в Украйна? Християни сме, в много от националните флагове присъстват кръстове, няма държава в Европа без катедрали и църкви, върховните божии наместници са в Европа, така, че няма невъзможн виж още ›› о, просто спрете проклетата война. И какво е това по $5000 на пътник?! Има прецедент за по $10000000 на пътник. Случаят с фатален край на малайзийската компания е вече втори в рамките на четири месеца. Не е помислено за обходен маршрут, предпочетена е правата линия, пресичаща конфликтни зони. Едни по-високи обещетения за изгубен човешки живот ще доведат до преразглеждане на извличането на икономии от най-къс път.
 • Анонимен 1 Анонимен преди 5 години Профил на трол?
  Случайно или не, но по време на катастрофата на малайзийския Боинг, над юго-източните райони на Украйна е преминал американски космически апарат, предназначен за откриване и проследяване пусковете на ракети с различен обсег на действие ?