X
 
 

Полша експулсира шведски неонацист

480 0
photo of Полша експулсира шведски неонацист
Снимка: Getty Images/Guliver
Полша експулсира шведски неонацист, пристигнал в страната за да участва в обучение по боравене с автоматично оръжие.

„Днес в 8:00 часа Антон Т. беше качен на самолет за Швеция“, заяви Станислав Зарин, говорител на полските специални служби.

Обикновени граждани изкупиха бирата в града си, за да не могат неонацисти да пият

Жителите на източния германски град Остриц избраха необичайна форма на протест срещу провеждането на местния неонацистки фестивал "Щит ...

Шведските медии идентифицираха мъжа като Антон Тхулин, 22-годишен, който по-рано е бил осъден за опит за бомбена атака срещу бежански център в Швеция.

Присъствието на мъжа в Полша представляваше "сериозна, реална и настояща заплаха за сигурността и обществения ред", се казва в официално изявление за експулсирането на специалните служби.

Антон Т. "е член на Неонацисткото скандинавско движение за съпротива, което има за цел да създаде чрез революция националсоциалистическа република Север", се казва в изявлението.

„Той дойде в Полша, за да посети курс за паравоенно обучение, по време на който искаше да се научи как да оперира със същия тип оръжие, което използва Брентън Тарант по време на атаката в Крайстчърч“, се добавя в него.

Австрия под тревога, издирва убиец-неонацист

Полицията в Австрия повежда широко мащабна операция по залавянето на 66-годишен мъж, който от минивана си с надпис "Хайл Хитлер" разстр...

Тарант, самообявил се за привърженик на превъзходството на бялата раса, е австралиец, обвинен в тероризъм и с над 50 обвинения за убийство по време на разстрела на поклонници в две джамии в новозеландския град Крайстчърч през март.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Дневен хороскоп за 19 ноември

Овен През този ден е моментът да кажете ясно какво точно желаете. Не че няма да има друг път, но моментът ще отмине. Сега ще бъдете разбрани, при...

Последно в Актуално