Полски националисти пребиха българи, помислили ги за бежанци (Видео)

4483
Полски националисти пребиха българи, помислили ги за бежанци (Видео)

Бдителни полски патриоти в град Бидгошч пребиха група българи, които взели за сирийски бежанци, съобщи в сайта си “Барикада“ Боян Станиславски, който е български журналист, живеещ в Полша.

Инцидентът се е случил на 3 декември в Бидгошч, областен град в Северна Полша. Шестима студенти от България и Турция се качват на трамвай в късния следобед, но няколко спирки по-късно нахлува група полски “патриоти“ – типични, сиреч агресивни и видимо вдигнали няколко тоста за величието на родината, пише Станиславски, цитиран от "Юрепорт".

Те веднага набелязват групата студенти и преценяват, че са сирийски бежанци. Крещейки към тях “мургави ку**и“, „ислямски парцали“ и “вървете си у вас“ патриотите започват да ги удрят, ритат и блъскат срещу стените и седалките в трамвая.

Нападнатите правят опит да се измъкнат, но биячите ги заобикалят и започват да ги бият още по-жестоко. Този път обаче патриотите нямат късмет, защото другите пътници и водачът на трамвая реагират.

Първо се намесват две момичета, които викат по хулиганите да спрат, правят снимки и записват случващото се. Към тях се присъединява и младеж, който опитва да отблъсне най-агресивните хулигани.

Другите пътници блокират изходите от вагона, докато ватманът стопира трамвая, затваря вратите и сигнализира полицията. Служителите пристигат за броени минути и задържат тримата мъже. При обиск у тях са открити стикери на една от многото екстремистки десни секти, действащи в Полша – т. нар. Национално движение, предаде Mediapool.

Меркел втвърди тона - поиска забрана на бурките и се зарече да не допуска повторна мигрантска вълна

Германският канцлер Ангела Меркел се обяви изненадващо за забрана на бурките на конгреса на нейния консервативен Християндемократически...

По-късно пресслужбата на полицията в Бидгошч съобщи, че тримата мъже на възраст 26, 27 и 32 години са били арестувани и се очаква местната прокуратура да излезе с обвинителен акт. Не е ясно дали нападателите имат други криминални прояви.

“Побоят върху българските студенти в Бидгошч е само един от многото редовни инциденти с расистко и ксенофобско насилие, което се превръща в легитимно поведение, благодарение на новия дискурс на „добрата промяна“, въвеждана системно от управлението на Ярослав Качински и партията му “Право и справедливост“, коментира авторът Боян Станиславски.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 24 април 2024 г. (сряда)

Най-важните новини за деня: 23 април 2024 г.

Ограничават движението в тунела „Траянови врата“ на АМ „Тракия“

Кога започва ремонтът на Дунав мост при Русе?

Професия „Мениджър клиенти “ - следващо ниво на фитнес клуб от ново поколение

АЕЖ настоява МВР да публикува всички видеозаписи от случая с журналиста Димитър Стоянов

Как веганите си набавят витамин В12? (ВИДЕО)

Времето утре - 24 април 2024 г.

Стачка бави пощенските пратки в Белгия

ЦИК обяви колко партии и коалиции са се регистрирали за изборите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com