X
 
 

Пореден министър подаде оставка по случая Дафне Галиция

792 0
Пореден министър подаде оставка по случая Дафне Галиция
Снимка: Government of Malta
Още един малтийски министър подаде оставка, след като в пресата се появи информация за връзки между съпруга ѝ и човекът, планирал убийството на разследващата журналистка Дафне Галиция.

Галиция беше взривена в колата си през октомври 2017 г., което предизвика продължително разследване и политически сътресения на Средиземноморския остров, включително оставката на премиера Джоузеф Мускат.

Новият премиер на Малта обеща промяна и справедливост за Дафне Галиция

Върховенство на закона и диалог с парламента. Това обеща новият премиер на Малта Робърт Абела. Синът на бившия президент на Малта Джорд...

Последният член на правителството, подал оставка, е адвокатката Джъстин Каруана, която беше министър, отговарящ за малкия остров Гозо, пише Reuters.

Според вестник The Sunday Times of Malta съпругът ѝ, бившият помощник комисар на полицията Силвио Валета, заминал за Лондон, за да гледа футболен мач с бизнесмена Йорген Фенек през септември 2018 г., когато Фенек вече е обект на разследването.

"Подавам оставката си като министър с незабавно действие с оглед на публикуваната история в пресата, въпреки че нямам връзка с фактите", пише напускащият министър в писмо, част от което правителството публикува в понеделник.

Валета твърди, че че не е знаел, че Фенек е заподозрян, когато са пътували. Полицейският шеф беше водещият следовател в разследването на убийството, но беше отстранен от случая в средата на 2018 г. заради конфликт на интереси. През миналата година той напусна полицията.

"Никога не съм правил нищо лошо и със сигурност никога не бих отишъл в чужбина с никого, за когото бих си помислил или за когото се знае, че е разследван", каза бившият полицейски шеф.

Ужасяващи разкрития за убийството на Дафне Галиция

Някои от детайлите около убийството на Дафне Галиция са ужасяващи. Приличат на история от филм за мафията. Уликите водят пряко към прем...

Фенек, един от най-богатите мъже на Малта, които са свързани с правителството, беше обвинен в съучастие в убийство в края на миналата година. Полицията го смята за главният поръчител на убийството на журналистката. Той отрича.

Припомнете си още от историята на Дафне Галиция в специалния материал, подготвен от Actualno.com.

Оттеглилият се министър Каруана, която няма общо с журналистката, беше назначена от бившия премиер Джоузеф Мускат през 2017 г. и потвърдена от новия премиер Робърт Абела миналата седмица.

"Винаги съм действала с максимална коректност. Моля само да ми бъде позволено да защитавам името си в интерес на децата ми", добавя тя в писмото си.

Различни други служители от правителството на Мускат също подадоха оставки по време на политическата буря заради убийството, докато шефът на полицията напусна поста си преди няколко дни.

Оставки на ключови фигури в Малта заради убийството на Дафне Галиция

Един от най-могъщите хора в Малта – шефът на кабинета на премиера Кийт Скембри, подаде оставка. Оттеглянето му идва на фона на на...

Actualno.com

Етикети:

Последно в Актуално