Порошенко уж назначил Джон Маккейн за свой съветник, но не съвсем

9172
Порошенко уж назначил Джон Маккейн за свой съветник, но не съвсем
Снимка: Getty Images/Guliver

Украинският президент Петро Порошенко е назначил за свой съветник Джон Маккейн - американския сенатор, настояващ Вашингтон да изпрати летални оръжия в разкъсваната от война Украйна, предаде AFP.

Маккейн ще бъде част от консултативния съвета, който ще помогне на бившата съветска страна да реализира реформи и да изгради глобална подкрепа за Украйна.

Русия и САЩ са съгласни, че украинската криза трябва да се реши с политика

Русия няма да бъде принудена да отстъпи от националните си интереси, а санкциите са задънена улица. Това заявиха от Външното министерст...

Освен сенатора републиканец от Аризона, в съвета ще членува и бившият премиер на Швеция Карл Билд, който е известен с критиките си към руския президент Владимир Путин.

Международният консултативен съвет по реформите ще бъде оглавяван от Михаил Саакашвили – прозападният бивш президент на Грузия, и ще включва Елмар Брок, член на Европейския парламент, и икономиста Андерс Аслунд.

В последствие обаче Маккейн опроверга информацията, че е дал съгласието си да влезе в Международния консултативен съвет по реформите към президента на Украйна, съобщава BBC.

Маккейн потвърди, че е получил подобна покана от украинска страна, но не я е приел, тъй като не е уверен, че правилата на Сената ще позволят да заема подобна длъжност в друга държава.

Немцов разкрил смъртта на 70 руски военнослужещи в боевете при Дебалцево

В боевете при Дебалцево в Донецката област в периода януари-февруари 2015 г. са загинали най-малко 70 руски военнослужещи, 17 от които ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа