X
 
 

Правителството в Норвегия е застрашено след оттегляне на десните

672 0
Правителството в Норвегия е застрашено след оттегляне на десните
Снимка: Getty Images/Guliver
Норвежкият финансов министър Сив Йенсен и нейната дясна партия „Прогрес“ се оттеглят от правителството заради решение да бъде приета завръщаща се от Сирия жена, заподозряна в принадлежност към „Ислямска държава“, съобщава РИА Новости.

Оставката оставя премиера на консерваторите Ерна Солберг без парламентарно мнозинство и би могла да затрудни управлението на страната, но все пак се очаква Солберг да остане на поста си като ръководител на коалиционно малцинство.

Норвегия приема 800 либийски бежанци от лагери в Румъния и Руанда

Норвегия е готова да приеме 200 бежанци, които ООН изведе от Либия в Румъния, както и 600 души от лагер в Руанда, заяви министърът на п...

"Вкарах партията си в правителството и сега я извеждам", заяви Йенсен на пресконференция.

Оттеглянето й беше предизвикано от решение на кабинета, обявено миналата седмица, че жена и двете й деца ще получат помощ, за да се върнат в Норвегия, така че едно от децата да може да получи медицинско лечение.

Жената, напуснала Норвегия през 2013 г., беше арестувана при завръщането си по подозрение, че е член на ислямистката групировка, която за кратко контролира територия с големината на Великобритания в Ирак и Сирия, предаде БГНЕС.

Въпреки че „Прогрес“ оказва помощ на децата на джихадисти, популистката партия отказва каквато и да било държавна помощ за възрастни, които искат да се върнат у дома, след като са били част от ислямистки групировки в чужбина или са се омъжили за чужди бойци.

Захариева: България не може да просперира, ако не просперират и съседите ни

Вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева и министърът на външните работи на Норвегия Ине Сьорайде се договориха двете страни...

Actualno.com

Етикети:

Последно в Актуално