X
 
 

Привърженици на Асандж се събраха пред сградата на съда в Лондон

571 0
Привърженици на Асандж се събраха пред сградата на съда в Лондон
Снимка: Getty Images/Guliver
Привърженици на основателя на Уикилийкс Джулиан Асандж се събраха пред съда в Уестминстър, за да подкрепят активиста преди началото на заседанието по делото за екстрадиция, предава РИА Новости.

Няколко човека издигнаха транспаранти пред сградата, скандирайки призиви за освобождението на Асандж.

ЦРУ е следило Джулиан Асандж в посолството на Еквадор

Джулиан Асандж е бил следен от американските разузнавателни служби чрез испанската охранителна компания, която е отговорна за защитата ...

Този път изслушването е в зала, в която могат да влязат повече посетители. Сред присъстващите в подкрепа на Асандж е и бившият кмет на Лондон Кен Ливингстън.

Репортери, въоръжени с видеокамери и фотоапарати също очакват подсъдимия пред страничния вход на съда.

Поредните технически изслушвания по делото за екстрадиция на Асандж ще се проведат днес, а целта на заседанието е да се определи дневния ред на бъдещите заседания.

На 11 октомври съдия Танвир Икрам разпореди задължителното присъствие на Асандж по време на изслушванията, а не да се използва видеовръзка със затвора, както по-рано.

Асандж е в критично състояние, а условията му в затвора - по зле от на осъдените терористи

Британските власти държат основателя на „Уикилийкс“ Джулиан Асандж в по-лоши условия от осъдените терористи. Това каза глав...

През април Асандж беше вкаран в затвора заради нарушаване на условията на гаранцията. Успоредно с това съдът разглежда искането на САЩ за екстрадирането му, като изслушванията по същество ще се състоят на 25 февруари.

По-рано защитата беше съобщила, че основателят на Уикилийкс може да бъде освободен от затвора на 22 септември, след като е излежал половината от присъдата. На 13 септември, обаче, съдът разпореди Асандж да остане в затвора до изтичане пълния срок на наказанието.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители