Путин на пето място сред най-одобряваните политици

5098
Путин на пето място сред най-одобряваните политици
Снимка: Gettyimages.com

Руският президент Владимир Путин заема пето място в списъка на най-одобряваните световни политици според резултатите от проведено в 65 страни допитване на WIN/Gallup International, цитирано от Интерфакс.

Лицерството принадлежи на американския президент Барак Обама – той получава одобрението на 59% от запитаните, 29% не го одобряват. След него се нарежда германският канцлер Ангела Меркел с подкрепа от 42% и неодобрение от 29%.

Путин оглави класацията на най-влиятелните хора в света

Руският президент Владимир Путин е оглавил за трети път рейтинга на списание Forbes на най-влиятелните хора в света. Ежегодният ре...

Британският премиер Дейвид Камерън (37% одобрение и 28% неодобрение) и френският президент Франсоа Оланд (с подкрепа от 35% срещу 29%) са следващите в списъка.

Владимир Путин е одобряван от 33% от респондентите и неодобряван от 43%. Той се оказал един от малкото политици, чиято популярност в собствената му страна е по-висока, отколкото като цяло по света.

Руският президент в индекса симпатия (тоест разликата между положителните и отрицателните оценки) се оказал на осмо място от десет, оставяйки зад себе си само лидерите на Иран и Саудитска Арабия.

Според допитването, проведено сред около 64 000 души, одобрението на Обама е по-високо в страните от Европа, Южна Америка и Южна Азия, а на Путин – в страните от бившия СССР, докато в страните от Евросъюза и САЩ отзивите за него са неодобрителни.

Путин с рекордно висок рейтинг на одобрение

Популярността на руския президент Владимир Путин достигна нов рекорд през август, като 87% от руските граждани са доволни от политика...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа