Разкриха нови прегрешения на Берлускони

1632
Разкриха нови прегрешения на Берлускони
Снимка: Getty Images/Guliver

Твърденията, че бившият италиански премиер Силвио Берлускони е платил на мароканката Карима Ел Махруг, по-известна като Руби милиони евро, за да дава фалшиви показания пред съда, бяха потвърдени от бившият адвокат на Руби Еджидио Верцини.

Верцини бе защитник на Карима през 2011 г., когато в Милано започва шумният процес срещу експремиера на Италия за секс с Руби докато тя е малолетна и за злоупотреба със служебното му положение на премиер при измъкването й от ареста, където бе вкарана за кражба. "Лъжите на Руби пред съда, които оневиниха Берлускони и той бе оправдан, му струвахо точно 5 милиона евро", съобщи Еджидио Верцини и уточни, че "може да пътвърди всяко едно от твърденията си с документи и свидетелски показания".

Берлускони може да бъде съден отново

Нов процес грози бившия италиански министър-председател Силвио Берлускони. Той може да бъде съден отново заради това, че е платил милио...

Петте милиона тръгнали от офшорна сметка в Antigua Commercial Ваnk от остров Антигуа, минали през Мексико и след това 3 милиона са преведени по сметка на Руби в Дубай, а 2 милиона отиват по сметката на приятеля й Лука Рисо в банка на мексиканския курорт "Плая дел Кармен“. На Верцини също му "били обещани 1 милион евро, но той не се съгласил с корупционните практики на Берлускони и се отказал да бъде адвокат на Руби". Защита на Берлускони обяви, че клиентът му дава на съд Еджидио Верцини за клевета, предаде БГНЕС.

На 18 юли 2014 г. Апелативният съд в Милано отмени наказанието от 7 години затвор от първоинстанционния съд и пусна на свобода Силвио Берлускони. В мотивите за "помилването" на бившия премиер пишеше, че Берлускони действително е осъществил сексуални актове с Руби срещу заплащане, но нямало доказателства да е знаел точните й години. Следователно той не е предполагал, че тя е само на 17 години и е непълнолетна. По време на разследването категорично бе доказано, че Руби много пъти е участвала в гуляи във вилата на Берлускони и поне два пъти е останала да спи там. Установено бе, че Силвио е позвънил в полицията докато е бил премиер, за да разбере дали е била арестувана Руби за кражба. Магистратите приемат, че той наистина може да е бил притеснен мароканката да не се разприказва за сексуалните им отношения. Но по никакъв начин не ставало ясно дали Берлускони е упражнил натиск върху ченгетата да я пуснат. Ето защо и обвинението в използване на служебно положение и превишаване на власт също отпада. Така бившият премиер и лидер на партията "Форца Италия" бе напълно оневинен и свободен.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Били ли са отворени аварийните изходи в "Крокус Хол" по време на атаката?

Любовчия: Украински военен началник на калъп с две колежки (ВИДЕО)

Задържаха още един заподозрян за атентата в Москва

Ливанският премиер разцелува секретарката на Мелони, помисли я за нея (ВИДЕО)

Руски Су-27 е свален край Севастопол: Отново приятелски огън? (ВИДЕА)

Зеленски предупреди за голяма руска офанзива през следващите месеци (ВИДЕО)

Естония трябва да удвои разходите за отбрана, за да спре руска инвазия: Естонският главнокомандващ

Турция иска разследване на пожара в Германия, при който загинаха българи от турски произход

Страшна реалност: Завърналите се от Украйна руски военни са убили досега близо 60 цивилни в Русия (СНИМКИ)

Хиляди снаряди, планове за бойни машини и ракети: Германия с нов пакет за Украйна

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа