Роджър Уотърс: Богатите строят стени, за да пазят парите си

3248
Роджър Уотърс: Богатите строят стени, за да пазят парите си

"Вярвам, че големия бизнес, на когото Тръмп е представител, има задушаващо влияние над живота на всеки един човек на планетата. Това задушаващо влияние ни пречи да открием и да поддържаме в себе си способността си да обичаме, да си помагаме по време на беди и да приветстваме бежанците от други държави, например". Това заяви фронтментът на "Пинк Флойд" Роджър Уотърс в интервю пред Stepfeed, публикувано в baricada.org.

"Сега има стотици хиляди бежанци, а в бъдеще може би ще бъдат милиони. Конкретно, много хора не гледат сериозно на климатичните промени, но глобалното затопляне е факт и човешкото поведение допринася за това. Вероятно е твърде късно, но сегашната американска администрация унищожава всяка федерална агенция в САЩ, включително EPA – агенцията за опазване на околната среда – те я разглобяват тухла по тухла, защото не вярват в климатичните изменения. Трудно е да се повярва, но знаеш ли, това е примитивна страна… някой ми каза, че в Тексас има много хора, смятащи, че Земята е плоска! Знам, че звучи смешно… и то наистина е такова, но не съвсем, защото невежеството не е блаженство – то е смъртоносно опасно", заяви още Уотър. 

Публиката напуска концертите на Роджър Уотърс заради критиката срещу Тръмп

Един от основателите на рок групата Pink Floyd – Роджър Уотърс умишлено включи критика към президента Доналд Тръмп в програмата н...

Относно турнето си "Us&Them" Уотърс заяви: "Всъщност няма нито „ние“, нито „те“ – това е идеята, всички сме Ние. Стените на национализма, на религията и на чувството за изключителност, които ни разделят, са стени, построени от богатите хора, които искат да се запазят такива. Те не са там, за да защитят израелците от палестинци или да защитят американците от мексиканците или китайците. Те са там, за да защитят парите на Доналд Тръмп от вас и от мен. Те са средство за контрол, за отвличане на вниманието. Бях наскоро в Лос Анджелис, където вече има нова демографска група – „работещите бездомни“. Представете си да работите 100 часа седмично в Walmart или McDonalds или където и да е, за минимална заплата и да не можете да си позволите да наемете място за живеене със семейството си. Вие с право сте ядосани и недоволни, но изведнъж идва един човек и ви казва: „Не обвинявайте мен, а онези хора там. Те са причината да живеете зле, нека отидем и да ги бомбардираме!“, след което забравяте, че не можете да си позволите стая, храна или легло за децата си. Забравяте, а те харчат всичките ви пари, трилиони годишно, за да убиват кафяви хора в други страни.

Но защо? Защо правим това? Може би защото то носи тонове пари? Те твърдят, че е за самозащита, но въпреки това, никъде по света няма никаква екзистенциална заплаха за Съединените щати", коментира още фронтменът на "Пинк Флойд". 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Великобритания отпуска 186 млн.долара за енергийната мрежа на Украйна

Украйна е разработила дрон, способен да удари чак в Сибир: The Economist

Двама задържани в Полша за пребития с чук съюзник на Навални

Даваш си живота за Путин в Украйна, крадат ти дори тоалетната чиния (ВИДЕО)

Медведев: Имаме първото доказателство, че Запада взе решение да премахне Зеленски

Втори руски самолет с ракети е бил принуден да обърне след свалянето на Ту-22М3 (ВИДЕО)

Чувство на несигурност: Руснаците отмениха парада в Крим за 9 май

За първи път: Украинските ВВС унищожиха руски бомбардировач Ту-22М3 (ВИДЕО и СНИМКИ)

Наченки на истерия в Русия: Кръгът "Тръмп" иска Украйна да спечели (ВИДЕО)

След поредната руска атака: Жертви в Днепропетровск, включително деца (ВИДЕО и СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа