Румънският президент се обяви против привилегировани държави в ЕС

1421
Румънският президент се обяви против привилегировани държави в ЕС

„Ексклузивни проекти, които да бъдат достъпни единствено за избрани държави, не трябва да се развиват в Европейския съюз”, заяви държавният глава на Румъния Клаус Йоханис преди заминаването си за срещата на високо равнище на общността в Брюксел.

„Румъния вярва в силен, солидарен Евросъюз и той трябва да бъде укрепван съвместно от всичките 27 страни”, каза Йоханис по румънската национална телевизия.

Непотвърдено: Европейският съвет няма да одобри "Европа на различни скорости"

Лидерите на Европейския съюз ще дисктутират в петък (10 март) как да направят Европейския съюз "сигурен, проспериращ, социален и по-сил...

„Затова не смятаме, че трябва да бъдат следвани такива варианти като Европа на няколко скорости или съюз от концентрични кръгове. Не, ние искаме единен и мощен съюз. Това е сегашната позиция на Румъния и такава ще остане”, обобщи президентът.

„Не е трудно да се забележи, че и сега не всички държави се движат с еднаква скорост, но това не означава, че се стремим към запазване на това положение и в бъдеще.

Не трябва да се развиват ексклузивни проекти, достъпни само за отделни държави, а за други – не. Това би означавало Европа на две скорости и ние в никакъв случай не желаем такова нещо”, посочи президентът на Румъния.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com