Русия обеща конкурентни цени на газа за Европейския съюз

10259
Русия обеща конкурентни цени на газа за Европейския съюз
Снимка: Getty Images

Русия е готова да удовлетвори с абсолютно конкурентни цени бъдещите потребности от газ за европейските потребители. Това увери руският министър на енергетиката Александър Новак на конференция в Берлин, организирана от международния дискусионен клуб "Валдай".

"В политика си ние използваме съвременни методи за бизнес: развиваме краткосрочната търговия на водещите европейски борси, внедряваме спотовия компонент в сметките по дългосрочните договори", конкретизира се министърът.

Турция с намек към Русия: Бъдещето на "Турски поток" зависи от ЕС

Бъдещето на газопровода "Турски поток" зависи от интереса, който ще покаже Европейският съюз. Това заяви турският министър по европейск...

Както и преди "ние сме готови да бъдем гарант за енергосигурността в Европа и да продължим нашето енергийно сътрудничество на взаимноизгодна основа", добави Александър Новак.

"Русия разполага с всички необходими мощности, за да задоволи нарастващото търсене в Европа. По-специално последните 5 години ние развихме газопреносната система – построихме "Северен поток", излязохме на полуостров Ямал, въведохме в експлоатация Бованенковското находище със съответната газопреносна система", изтъкна министърът.

Според експертите Европа в перспектива ще намали собствения си добив на газ, а вносът на суровината ще се увеличи до 300 млрд. куб. метра.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа