Русия се готви да събира пръстови отпечатъци от всички чужденци?

3737
Русия се готви да събира пръстови отпечатъци от всички чужденци?

Федералната миграционна служба на Руската федерация ще монтира устройства за сканиране на пръстови отпечатъци на чужденци на всички гранични пунктове, пише вестник "Известия", цитиран от БГНЕС.

Това „ще позволи на границата да бъдат откривани чужденци, които се опитват да влязат в страната с ново име, ако преди това име е бил отказан достъп”. В момента пръстови отпечатъци дават трудовите имигранти от безвизови страни - в рамките на 30 дни от датата на влизане, за да получат разрешително за работа (или патент). Не е ясно дали тази практика ще бъде прилагана за всички чужденци, отбелязва изданието.

Нов метод за дактилоскопия: светещи отпечатъци

Когато австралийският учен д-р Кан Лиан бил обран, полицията се опитала да открие в дома му пръстови отпечатъци на престъпниците, но не...

В Русия може да се влезе през около 400 ГКПП, от които 200 са за пътници, всички трябва да бъдат оборудвани с новата дактилоскопска техника. Планира се това да стане в продължение на следващите четири години - до 2020, посочва изданието, което се позовава на свой източник.

От 2014 година на аерогарите в Москва и Петербург работят в експериментален режим комплекси за проверка на пръстовите отпечатъци.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа