Руски депутати искат репарации от Германия

17676
Руски депутати искат репарации от Германия

В руския парламент се създава работна група, която трябва да изчисли щетите, които Германия е нанесла на СССР по време на Втората световна война.

Според вестник "Известия", след определянето на размера на сумата членове на работната група ще предяват искане за репарации от Германия. Новата инициатива е подета от депутата, член на Вишсшия съвет на ЛДПР Михаил Дегтярев. Според него Германия фактически не е заплатила никакви репарации на СССР за разрушенията и зверствата по време на войната.

Лукарски: Енергийната проблематика не бива да влияе на стокообмена с Русия

Казусът „Южен проект” и енергийната проблематика между двете страни не бива да се отразява на стокообмена между Русия и Бъл...

Макар че с ГДР е сключено споразумение за прекратяване на репарациите, с ФРГ и с обединена Германия такова не е сключвано, коуето значи според Детгярев, че въпросът е открит и още актуален. "Още повече, че Германия продължава да нанася на Русия вреда, продължавайки незаконните санкции в ЕС", каза депутатът от Либералдемократическата партия. Според неговите изчисления сумата по текуши курсове трябва да е не по-малко от 3-4 трилиона евро, които Германия трябва да плати на правоприемника на СССР - Русия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа