Седем години Брекзит - най-лошото решение на британците

7990
Седем години Брекзит - най-лошото решение на британците
Снимка: iStock/Guliver

В цяла Великобритания мнозинството междувременно е на мнението, че Брекзит не е бил добра идея. Има обаче едно място, където хората все още смятат, че напускането на Европейския съюз е било правилно. На 23-и юни се навършват седем години, откакто Великобритания реши на референдум, че вече не иска да бъде част от Европейската общност - привържениците на този ход надделяха с минимално мнозинство. В Бостън, област Линкълншайър, подкрепа за Брекзит дадоха 76 процента. В този град хората и до днес не са променили мнението си. Антон Дани признава, че не си е представял Брекзит точно така. "Реалността е по-лоша от онова, което очаквахме тогава", казва той.

Идеята, че британците трябва сами, независимо от "Брюксел" да се справят с проблемите си и да се възползват от възможностите си, все още е популярна. Бившият кмет на града в Източна Англия продължава да смята, че Брекзит е бил правилно решение. Според него проблемът е в начина, по който решението се налага от правителството в Лондон. Много хора в град Бостън споделят тази позиция.

Великобритания: "Около половината НПО организации ще колабират"

Рос Андерсън посещава от 8 месеца курсовете на благотворителната организация Action Mental Health в Лисбърн, близо до Белфаст в Северна...

Какво стана с обещанията за Брекзит?

В църковния магазин в града Уенди и Джийн обслужват туристи. Още ли подкрепяте Брекзит? Разбира се, отговарят двете възрастни жени. Причината - множеството чужденци, които са се заселили в Бостън в последните години. "Вече ни е страх да ходим вечер сами из града", обясняват те.

"Реалността им дава и причини, и доказателства, че се нуждаят от Брекзит", казва бившият кмет Дани. Поддръжниците на напускането на ЕС обещаваха по-строги правила за миграцията - но в Бостън все още чакат тези обещания да станат реалност.

"Градът ни не прилича на нищо"

Хората в Линкълншайър имат от какво да се оплачат. Някогашният процъфтяващ пристанищен град в последните години присъства в почти всяка негативна статистика в страната. Това е градът е най-ниското ниво на интеграция и с най-ниските заплати. Данните показват и, че в него стават най-много убийства. Мнозина свързват това с големия брой мигранти. "Немалко от местните хора се чувстват чужди в собствения си град", обяснява Дани.

Великобритания въвежда крайно строги правила за мигранти - какви са те?

"От 2018 година досега около 85 000 мигранти са влезли незаконно във Великобритания с малки лодки. Всички те са преминали през няколко ...

Езикови курсове не се предлагат, училища не се строят, учители не се назначават. Но пък предстои затварянето на болници. В града има все повече незаконен боклук, все повече кражби и наркотърговия. "Градът ни беше красив, а сега на нищо не прилича", казва Дани. За бившия кмет е ясно - единственото решение е "още повече Брекзит.

Място за оптимизъм няма

Равносметката на континента е мрачна по съвсем други причини. "Брекзит е икономическа катастрофа и за двете страни на канала", убеден е Фолкер Трайер от Германската индустриално-търговска камара, който привежда данни и за спад от 14 процента в износа на Германия за Великобритания, и за намаляване на германските инвестиции на Острова с 16 на сто.

В самата Великобританиядебатите по ефекта от Брекзит също ни най-малко не са приключили. В долната камара на Парламента председателят на фракцията на Шотландската национална партия Стивън Флин отправи директни атаки към премиера Риши Сунак: "Мисля, че той не си дава сметка как изглежда икономическата реалност и с какви разходи се налага да се борят потребителите. Инфлацията в ЕС е много по-ниска от британската. Великобритания е накрая на силите си. Дали седем години след референдума за Брекзит премиерът няма най-после да признае, че именно Брекзит е виновен за всичко това?".

Привържениците на Брекзит полагат усилия да представят излизането от ЕС в положителна светлина, но икономическите данни сочат друго - спадът в търговията на Великобритания е факт. Износът за ЕС е намалял с 23 процента, вносът - с 13. Изгледите за бъдещето също не са добри: експерти от независимата Служба за бюджетен контрол смятат, че производителността в страната ще се задържи трайно с четири процента по-ниска, отколкото би била без Брекзит. Освен това те не отправят почти никакви очаквания към новите споразумения, сключени от британското правителство с държави извън ЕС. Те едва ли ще дадат някакво отражение, респективно не биха могли да генерират икономически растеж.

Мистър Кели, който избяга от Brexit чак в Германия: Как се промени бизнеса на Острова след излизането от ЕС

На тръгване съседът на Майк Кели е дошъл, за да му пожелае успех и късмет. На този ден Кели обръща гръб на Англия. "Разходите скочиха ...

 

Източник: Дойче веле

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Голям пожар в завод на КАМАЗ в Татарстан (ВИДЕО)

Руските провокации в Молдова се увеличават

Близко бъдеще: Русия ще печели в Украйна без да победи (ВИДЕО)

Атака по Кримския мост? Какво предвиждат дипломати и журналисти

Украинските дронове отново не почиват: Брянска област не спа тази нощ

Украински военни нарекоха фейк информацията, че са изтеглили танковете "Ейбрамс" от фронта

Германия търси лекари. Какво получават те в страната?

В коя страна да отида да работя? Ето кои са най-харесваните държави с по-високи заплати

"Няма да се върна": украинците в чужбина и военната служба

Италия привиква руския посланик след указ на Путин

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com