X
 
 

Ще разрушат ли климатичните промени и Г-7?

965 2
photo of Ще разрушат ли климатичните промени и Г-7?
Снимка: Getty Images/Guliver
Срещата на страните от Г7 може да завърши без обичайното комюнике, Това би бил първият подобен случай в историята на формата, който съществува от 1975 година, коментира Euronews.

Намирането на еднакви гледни точки стана много по-трудно, откакто Доналд Тръмп е президент на Съединените щати. Милиардерът има виждания по теми като търговията и промените в климата, които се различават от тези на останалите лидери.

Франция иска от Г-7 решение за облагането на технологичните гиганти

Френският министър на финансите Бруно льо Мер призова страните от Г-7 да намерят международно решение за облагане с данъци на цифровите...

Тръмп не крие, че предпочита двустранни търговски споразумения, вместо всеобхватни, многонационални договори и започна открита търговска война с Китай.

Той изтегли Съединените щати от трудно договореното Парижко споразумение за климата, което стана въпреки съпротивата на европейските съюзници на САЩ.

Срещата на Г-7 ще бъде между 24 и 26 август във френския курортен град Биариц. Ще присъстват лидерите на Съединените щати, Франция, Великобритания, Япония, Германия, Италия, Канада и Европейския съюз, припомня БГНЕС.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Арктика 2 Арктика преди 4 седмици Профил на трол?
    През северният пасаж мореплаването многократно спести времето заради помалки разстоянията .
  • арктичните води 1 арктичните води преди 4 седмици Профил на трол?
    мореплаването не е уреден помежду страните на Г-7 , извън обичаините норми и практики .