Шведската полиция с нови факти за сексуални посегателства от мигранти

3254
Шведската полиция с нови факти за сексуални посегателства от мигранти
Снимка: Gettyimages.com

Полицията на град Карлстад в Централна Швеция е станала свидетел как в новогодишната нощ група тийнейджъри мигранти тормозят жени по време на масовите празнични мероприятия, съобщава в. Varmlands Folkblad, цитиран от ТАСС.

Органите на реда се обърнали към младите жителки на града с молба да подадат жалби, ако в тези случаи е имало сексуални посегателства, за да може да започне разследване.

Швеция скрила за сексуалните нападения

Шведската полиция е скрила информация за около 15 сексуални нападения по време на музикален фестивал, предадоха френските медии, цитира...

"Бихме искали тези, които са преживели подобно нещо, да подадат официално оплакване. Тогава ще имаме възможност да разследваме тези случаи", заявил представителят на полицията Томи Линд. По думите му в новогодишната нощ полицията е видяла как големи групи млади хора се държали предизвикателно, закачали другите и "проявявали повишен интерес" към момичетата. Това били тийнейджъри бежанци, пристигнали в Швеция без родители.

Полицията на град Калмар в Южна Швеция вече разследва 14 жалби за сексуални посегателства в новогодишната нощ от страна на групи мъже мигранти.

Миналия понеделник също стана известно, че пазителите на реда не са завеждали дела при подобни случаи по време на провеждането на популярния младежки фестивал We are Sthlm в Стокхолм през 2014 и 2015 г. Полицията официално уверявала обществеността в минималния брой на нарушителите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа