Ситуацията в Украйна остана напрегната и през тази нощ

13291
Ситуацията в Украйна остана напрегната и през тази нощ
Снимка: Gettyimages

Ситуацията в Украйна остана напрегната и през тази нощ. Един човек загина в резултат на атака на специални части на украинската армия по постове на сепаратистите в украинския град Мариупол.

Позициите на сепаратистите в района на село Агробаза са атакувани от хора с маски на лицата и въоръжени с автомати. Предполага се, че това са представители на „Десен сектор”, които са подкрепени от специалните части на украинската армия.

Вигенин: Съветът на Европа да разследва събитията в Одеса

Международният съвещателен панел на Съвета на Европа да разследва драматичните събития в Одеса. Това предложи българският външен минист...

Междувременно обкръжилите украинския град Славянск украински военни не дават възможност на мирните граждани да го напуснат, като обстрелват колите им.

„Градът е обкръжен. Военните не разрешават на мирните жители да го напуснат. Така семейство с малко дете се опита да напусне Славянск с личния си автомобил, но по колата беше открит огън в резултат на което загинаха най-малко двама души”, съобщи представител на опълчението.
„Освен това имаме данни, че артилерийски установки „Град” за залпов огън се придвижват към града”, добави още той.
Същевременно Националната банка на Украйна забрани на украинските банки да осъществяват всякаква дейност в Крим, докато не свърши руската окупация.

Окупацията на Автономната република Крим и град Севастопол наруши работата на банковата система в региона, което доведе до възникване на опасност за интересите на клиентите им. По-нататъшната работа на банките в условията на окупация ще бъде в нарушение на законодателството на Украйна и във връзка с невъзможността за изпълнение на нормативно-правните актове на Националната банка на Украйна, банките прекратяват работата си до края на руската окупация в Крим”, се казва в решението на управлението на Националната банка, което носи дата 6 май.

Междувременно бившият ръководител на полицията в Одеса Димитрий Фучеджи Адержали беше задържан.
Причината са сблъсъците между сепаратисти и проруски активисти в града, при които загинаха десетки хора.
По последни данни на 2 май в Одеса са потърсили медицинска помощ 214 души. 27 от тях са в тежко състояние. По последни данни при сблъсъците са загинали 46 души.

 

На крачка сме от война в Украйна, алармира Германия

Берлин призова всички германски граждани да напуснат спешно Украйна, тъй като опасността там е твърде голяма. Според експерти призивът ...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа