Слухове заливат мрежата: Държавен преврат в Русия?

47854
Слухове заливат мрежата: Държавен преврат в Русия?

След като липсата на снимки от последните дни, на руския президент Владимир Путин предизвика много въпроси, в мрежата днес се появи и информация за изчезването на командващия вътрешните войски на Русия ген. Золотов.

Според слуховете, от няколко дни няма възможност за връзка с него. Някои потребители на социалните мрежи изказват мнение ,че Золотов може да е бил убит, пише OnPress.info.

Рейтингът на Путин чупи рекорди

Популярността на руския президент Владимир Путин в собствената му страна продължава да расте. Рейтингът му е достигнал нов исторически ...

Според украинското издание UALife.net руският флаг, който е издигнат обичайно на върха на Кремъл, сега е свален.

За събитията в Русия без Путин, пише варшавското издание Super Express в статията си:“Къде е Путин? Русия е в паника! (Gdzie jest Władimir Putin? Wielka PANIKA w Rosji!)

„Светът е шокиран от циркулиращите слухове за това ,какво се е случило с Путин. Говори се за държавен преврат, за което трябвало да свидетелсtват, кръжащите над Москва вертолети, докато държавната телевизия показва снимки на Путин, за които твърди, че са направени този четвъртък“, пише kavkazcenter.com.

„Путин е мъртъв! Получил е инсулт! Бил е свален! Интернет гъмжи от слухове за това, защо изчезна руският президент? Защото никой не е виждал Путин публично от 5 март (в този ден е бил убит Сталин)“, добавя още изданието.

Над 70 на сто от руснаците пак биха гласували за Путин

Рейтингът на руския президент Владимир Путин продължава да е висок. 72% от руснаците казват, че отново биха гласували за него на бъдещи...

Оттогава Кремъл отхвърля слуховете за заболяване на Путин и твърдеше, че той се намира в отлична форма. Но журналистите отбелязват, че предполагаемите събития с участието на Путин, публикувани след 5 март на сайта на правителството, са били срещи до тази дата. Същото важи и за снимките на Путин в компанията на председателя на върховния съд, които бяха показани по телевизията в петък, но с когото той се е срещнал в четвъртък.

Едно може да се каже – теориите за заговор, обхванали безпрецедентното изчезване на руския лидер, стават все по-тревожни и светът чака обяснения“, допълва kavkazcenter.com.

На свой ред полският политически портал Na Temat публикува статия „Путин изчезва. А после какво? Как би изглеждала Русия без президент?“ (Putin znika. I co dalej? Tak wyglądałaby Rosja bez prezydent).

В статията се казва: Владимир Путин, вече седмица, не се е появавал публично. Затова изобилстват различни слухове, в това число и за смъртта на руския президент.

Военните възможности на Русия нарастват, твърди американски генерал

Русия работи върху способността си в срок от няколко години да може да заплашва по няколко от своите съседи по едно и също време. Това...

Тайнственото изчезване на Путин породи слухове и разсъждения. Болен! Сдал е властта? Мъртъв? Или може би просто си е взел отпуска? “

Кремъл отрича, че Путин е болен, но веднага бяха припомнени конспиративните теории, които се появяваха в различни форми в продължение на много време.

Още през октомври 2014 година американското издание New York Post писа, че руският президент е болен от рак на панкреаса, едно от най-смъртоносните онкологични заболявания.

Разбира се, най – вероятно, руският президент скоро ще се върне към задълженията си и ще пресече слуховете, но това не променя факта, че нееднозначността на Русия сега е толкова специфична, че в дадения момент тя може и трябва да предизвика въпроса: “Какво ще стане, ако…?“ и „Кой е след Путин?“, допълва kavkazcenter.com.

Помолиха Путин да не понижава цената на водката

Решението на руската служба за контрол на спиртните напитки за намаляване на минималната цена на дребно на водката от 1 февруари 2015 г...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа