Стачки парализират транспорта в Германия другата седмица

10504
Стачки парализират транспорта в Германия другата седмица
Снимка: iStock

Германия се готви за сериозни нарушения на транспорта в по-голямата част от страната в понеделник (27 март), след като два водещи синдиката призоваха за еднодневна стачка в транспортния сектор, предаде ДПА.

Германският профсъюз на служителите в обществените услуги "Ферди" (Verdi) и синдикатът на работещите в железниците и транспорта Е Фау Ге (EVG) обявиха днес, че организират заедно трудовия протест. Той идва на фона на множество стачки, които засегнаха всички сектори на германската икономика през последните месеци.

"Ще има сериозни закъснения и дори прекъсване на транспортните услуги във всички засегнати райони, в цялата страна", обявиха профсъюзите, цитирани от БТА. Лидерът на "Ферди" Франк Вернеке се зарече днес, че трудовите протести ще имат "огромен ефект" върху Германия. 

Германската летищна асоциация А Де Фау (ADV) предупреди, че до 380 000 пътници "няма да имат възможност да се възползват от полетите си" заради планираните стачки. "Ферди" призова служителите на всички германски летища, с изключение на Берлин, да се включат в стачката.

На този фон управата на аерогарата във Франкфурт, обяви, че всички редовни пътнически полети през най-натовареното летище в Германия са отменени в понеделник. 

Според компанията "Фрапорт" (Fraport), в първия ден на идната седмица първоначално са били планирани общо 1170 полета през летището, с около 160 000 пътници. "Фрапорт" управлява и летищата във Варна и Бургас.

Стачките на четири германски летища отменят над 680 полета

Пътниците на четири летища в Германия днес ще бъдат изправени пред отмяна на полети и закъснения, тъй като работниците напускат работа ...

От своя страна управата на аерогарата в Мюнхен обяви, че редовнитe пътнически и товарни полети през летището ще бъдат засегнати в неделя и понеделник от предстоящите трудови протести. Препоръчва се пътниците, които ще пътуват през Мюнхен, през тези два дни да се свържат с авиокомпаниите си за повече информация относно своите полети. Очаква се стачката да засегне около 200 000 пасажери. 

Синдикатите "Ферди" и Е Фау Ге също така се зарекоха, че стачката ще доведе до затваряне на някои тунели на магистрали в Германия, ще наруши движението на регионалните влакове и на тези, които пътуват на дълги разстояния, ще парализира местния обществен транспорт в няколко германски провинции и ще предизвика нарушения при морския и речния транспорт в страната.

"Дойче бан" (Deutsche Bahn) обяви, че поради трудовите протести в понеделник няма да пътува нито един от влаковете на дълги разстояния. Движението на регионалните влакове ще бъде "сериозно редуцирано", допълни германската железопътна компания. Тя обеща да предостави при първа възможност по-подробна информация за очакваните ограничения, предизвикани от стачката. "Дойче бан" не очаква ситуацията да се нормализира във вторник (28 март).

Германия напоследък е залята от стачки на фона на продължаващите колективни преговори за увеличаване на заплатите, докато по-високите цени на храните и енергията нанасят удар върху доходите и жизнения стандарт на гражданите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Откриха над 220 кг кокаин сред банани в магазини в Германия

Белгия ще достави изтребители F-16 на Украйна още тази година

Украйна превръща леките си самолети в бомбардировачи

Русия обяви атаки срещу две болници в Киев, тече спешна евакуация (ВИДЕО)

Столтенберг: Заговорите на Русия няма да спрат подкрепата ни за Украйна

Удължиха с година евросанкциите за дестабилизиране на Молдова

Русия набира 18-годишни ученици за войната с обещанието: Сега войната е научна, не се умира лесно (ВИДЕО)

Полша и Германия обещаха да не депортират украинци с изтекли паспорти

Папата каза коя настолна игра носи "глътка свеж въздух"

Патрушев призна заплахата от разпад на Русия заради мигрантите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа