Станишев: ПЕС се фокусира върху работните места

21050
Станишев: ПЕС се фокусира върху работните места
Снимка: БГНЕС

Основна тема в нашия Манифест ще бъдат работните места. Нашата отговорност към европейските граждани е да направим всичко възможно да се концентрираме върху създаването на работни места, особено за младите хора. Това заяви днес на заседание на Президиума на ПЕС в Брюксел президентът на евролевицата и лидер на БСП Сергей Станишев, съобщиха от партията, предаде БГНЕС.

"След 5 години на политики само на ограниченията от доминираните от дясното крило, Европейски парламент и Европейска комисия, трябва да покажем абсолютно ясно на гласоподавателите, че ПЕС има различно решение - решение, което съзнава техните притеснения и отчита техните стремежи", каза още той. По думите му трябва да се осигурят и повече средства за справяне с младежката безработица.

На заседанието председателствано от президента на ПЕС, се събраха представители на социалистическите и социалдемократическите партии от цяла Европа, за да обсъдят и определят приоритетите, които ще залегнат в предизборната платформа на партията. По думите на президента на ПЕС кампанията ще бъде изключително активна – "от врата на врата", като специално внимание ще бъде акцентирано и върху кампанията в социалните мрежи. Манифестът ще бъде официално приет на Конгреса на ПЕС, който ще се състои в Рим на 01.03.2014 г.

ПЕС отбелязва с особена загриженост ескалацията на напрежението в Украйна, която доведе до смъртта на поне петима протестиращи. "Шокирани сме от това да видим подобно бързо нарастване на насилието в Украйна и изказваме своите искрени съболезнования на семействата на загиналите", каза Станишев. "Остро осъждаме всякакви форми на насилие и призоваваме всички страни, които са замесени, да се въздържат от употребата му", каза още той.

Станишев и Шулц с манифест за равни минимални заплати в ЕС

Изравняване на минималните заплати във всички страни - членки на ЕС. Това е един от акцентите в Манифеста на ПЕС, който соцлидерът Серг...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа