Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Украйна обмисля въвеждането на визи за руснаци

26 май 2022, 01:50 часа • 1234 прочитания

Украйна обмисля въвеждането на визи за руски граждани. Президентът Володимир Зеленски е "подкрепил необходимостта от затягане на контролния режим за влизане на граждани на Руската федерация в Украйна" и е възложил на министър-председателя да развие въпроса за въвеждането на визи за руснаци. Това се посочва в отговора на държавния глава на петиция на граждани, подписали се онлайн, предава БГНЕС.

„На фона на пълномащабната руска агресия този въпрос е важен и спешен, затова подкрепям необходимостта от затягане на режима на контрол за влизане на руски граждани на територията на Украйна. Предвид гореизложеното беше изпратено съответно писмо до министър-председателя на Украйна Д. Шмихал с молба за работа по този въпрос“, отбеляза президентът.

Петицията е регистрирана на 11 февруари, автор е Мазура Никита Викторович. В документа се говори за необходимостта от „въвеждане на визов режим за руски граждани, които се опитват да влязат на територията на Украйна“. След руската инвазия в Украйна, Киев прекрати дипломатическите отношения с Русия.

Как се развива войната в Украйна - следете на живо тук.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес