X
 
 

Украйна обвини Полша в „икономически геноцид“

812 0
photo of Украйна обвини Полша в „икономически геноцид“
Снимка: БГНЕС
Позицията на Полша относно квотите за международен превоз на товари за Украйна е „икономически геноцид“. Това заяви на пресконференция в Киев заместник-министърът на икономическото развитие на Украйна, търговският представител на страната Тарас Качка, съобщи Укринформ, цитиран от БГНЕС.

"Смятам, че това (позицията на Полша. - Ред.) всъщност е икономически геноцид и откровено издевателство над украинската икономика. Тя удушава търговията ни с Европейския съюз", каза Качка.

Тричленен състав на ВАС реши: Без продуктови такси за превозвачите

Тричленен състав на Върховния административен съд отмени текстове от Наредбата за определяне на реда и размера за заплащане на продукто...

Той добави, че Киев ще "повдига този проблем, докато не бъде решен".

„Вярваме, че това не е двустранен въпрос, а въпрос на съзнателна вреда за нашите икономически отношения с Европейския съюз“, подчерта търговският представител.

За 2020 г. Полша определи предварително ограничение за Украйна на 160 хиляди товарни автопревози. В същото време Киев вече беше информирал Варшава, че украински превозвачи се нуждаят от най-малко 200 хиляди разрешителни годишно.

Въпросът за създаването на квота ще бъде окончателно разгледан на среща на министрите на инфраструктурата на Украйна и Полша, насрочена за края на ноември.

1.5 млрд. евро губят българските превозвачи от пакет "Мобилност"

С 1,5 млрд. евро ще се свие бизнесът на българските компании за международни товарни превози до 2023 г., ако пакетът за мобилност на ЕС...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители