Украйна плаща 3,1 млрд. долара на "Газпром" до края на 2014 г.

18338
Украйна плаща 3,1 млрд. долара на "Газпром" до края на 2014 г.

 

Украйна ще да плати 3,1 млрд. долара от задълженията си към руския газов гигант "Газпром" до края на годината. Информацията беше съобщена от еврокомисаря по енергетиката Гюнтер Йотингер. Той взе участие в днешните тристранни преговори между Москва, Киев и Европейският съюз.

Черноморската държава държава ще плати на "Газпром" не по-късно от октомври 2 милиарда долара за доставения газ, а до края на 2014 г. ще изплати още най-малко 1,1 милиарда долара, информира БГНЕС.

Преговорите за газовите доставки през Украйна продължават на 6 септември

Тристранната министерска среща за газа между Русия, Украйна и ЕС "трябва да се поведе на 6 септември в Брюксел". Информацията съобщи ев...

"Газпром" е изразил готовност да изпрати 5 млрд. куб. м. газ на Украйна в идните месеци.

По думите на еврокомисаря Украйна трябва да закупи от 5 до 10-12 милиарда кубически метра газ, за обезпечаване на непрекъснат транзит към ЕС. Той допълни: "Газоснабдяването на страните-членки на ЕС и съседните държави може да се осъществява с прекъсвания в условията на неуреденост на газовия въпрос между Русия и Украйна".

Отстъпка от 100 долара за 1000 кубични метра газ за Украйна ще бъде направена от страна на "Газпром". Тоест, промяната ще обхвана есенно-зимния сезон. Това съобщи руският министър на енергетиката Александър Новак.

По този начин цената, която Украйна ще плаща за всеки хиляда кубически метра газ, е 385 долара.

Според украинския министър на енергетиката Юрий Продан цената от 385 долара, предложена от ЕК, трябва да бъде стабилна и независима от решението на правителството на Руската федерация.

Яценюк: Украйна е изправена пред дълга и студена зима

Украйна е изправена пред дълга и студена зима. За това предупреди днес премиерът Арсений Яценюк, цитиран от Ройтерс. Той уточни, че стр...

Окончателно споразумение между Русия, ЕС и Украйна за газа няма, обясни украинският министър.

Не е постигнато споразумение за преструктуриране на останалите задължения на Украйна, потвърди министър Новак. Той подчерта, че позицията на Русия относно реверсните доставки на газ не се е променила- реверс през отоплителния сезон е невъзможен, предаде РИА Новости.

„Все още се запазва разликата в разбирането относно останалите задължения. Въпросът ще зависи и от събитията, свързани с разглеждането му в Арбитражния съд в Стокхолм”, заяви Новак, цитиран от "Фокус".

В Русия: Шеврон иска дял в газопреносната мрежа на Украйна

Американският енергиен гигант Шеврон се интересува от закупуването на дял в украинската газопроводна мрежа, която страната отваря за ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа