Уволниха първия румънец, отишъл във Великобритания след отварянето на границите

23175
Уволниха първия румънец, отишъл във Великобритания след отварянето на границите

Великобритания не донесе особен късмет на първия източноевропейски емигрант, който кацна там след отварянето на границите на 1 януари тази година. Страната бе обвинена в "ксенофобия и безпрецедентна омраза", след като лицето на румънската имиграция в рамките на новите закони за работа е бил изгонен от първата си работа във Великобритания, предаде The Times, цитиран от Стандарт Нюз.

30-годишният Виктор Спиреску е бил изгонен от работата си в автомивка в Бигълсуейд, Бедфордшър, само няколко дни след като пристигна в страната на 1 януари, като обвини за това "расистки" вестници.

Рединг: Британците получават повече помощи от имигрантите

Популистките атаки на Дейвид Камерън относно рисковете от имиграцията "разрушават бъдещето" на британския народ, предупреди заместник...

Петру Лухан, румънски евродепутат, призова премиерът Дейвид Камерън да се опита да подобри отношенията между двете страни след "дискриминационните атаки" на своите сънародници.

Спиреску се превърна в знаменитост и даде серия интервюта, след като се оказа един от малкото румънци, които пристигнаха на 1 януари във Великобритания, за да работят.

На летище Лутън Спиреску бе посрещнат от множество камери и от двама депутати, които в деня на отпадането на трудовите ограничения за българи и румънци във Великобритания и в останалата част на ЕС очакваха прилив на имигранти.

Спиреску е бил уволнен от автомивката, където бе нает, и обвинява за това медиите, които са го държали на телефона в работно време. Шефът му в автомивка в Бедфордшир го освободил от работа, защото Спиреску често говорел по телефона, най-вече с журналисти.

Само един имигрант кацна в Лондон и стана известен

Само един румънец - Виктор Спиреску е пристигнал на 1 януари в Лондон. Така той се превърна се в знаменитост след всички катастрофални ...

Британският таблоид Sun пък разкри, че Спиреску е бил признат за виновен за нападение над бившата му приятелка през юни 2011 г. и му е била наложена глоба. Девойката разказала пред журналисти от Sun за връзката си с Виктор, като една от причините за раздялата им бил фактът, че той не можел да си намери работа.

Според The Times преди да дойде във Великобритания, в Румъния Спиреску е упражнявал професията на овчар, електротехник и механик. Журналисти от Daily Telegraph дори бяха отишли да интервюират на място 19-годишната му годеница Каталина Курчан, снимана пред порутената им къща в трансилванското село Пелишор.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа