X
 
 

В Брюксел се изви българско хоро

1131 0
В Брюксел се изви българско хоро
Снимка: Actualno.com/Тодор Маргаритов
Голямо българско хоро се изви в зала "Фабри" в Брюксел в навечерието на празниците. На него се хванаха хора от всякакви националности, съобщи кореспондентът на БНР.

Над 350 души - българи, живеещи в Белгия, съседни на нея страни, както и гости от други националности изпълниха залата снощи. Мария Цветкова, ръководител на клуб "На хорото в Брюксел", организатор на проявата, ни казва повече за участниците:

"Една наша бивша танцьорка прелетя специално от Алжир, където работи. Друга наша танцьорка от Барселона дойде. Наш бивш танцьор, поляк, дойде и докара 4 свои приятели с кола от Полша. Видях словаци, германци, американци, един швед, едно момиче от Квебек."

Голямо българско хоро ще се извие днес в Брюксел

По случай Великден в Брюксел ще се извие Голямото българско хоро. То ще започне в 14.30 ч. Сред музикантите, които ще се включат в съби...

Особено интересен момент в програмата беше белгийският оркестър "Брасълс Болкан Оркестра", който свиреше български фолклор:

"Хората не могат да повярват, че това не са българи, които свирят тази хубава българска музика. Всичките са белгийци, непрофесионалисти, с изключение на диригента им, който е учител по цигулка, учил в Пловдив", каза още Цветкова.

Виолета Димова живее в Брюксел повече от 7 години:

"Усетих това, което усетих в детството си. Почувствах България."

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално