В Москва искат да делят плажовете на мъжки и женски

15382
В Москва искат да делят плажовете на мъжки и женски
Снимка: Thinkstock/Guliver

Религиозните лидери в Русия настояват столичното кметство да създаде плажове по полов признак. Инициатор на идеята е заместник-председателят на Централното управление на мюсюлманите Албир Кърганов, пише в. "Известия", цитиран от БГНЕС.

По думите му в летния сезон хиляди вярващи московчани се сблъскват с неудобства и ограничения по религиозни причини. Мнозина не могат да посещават общите плажове, защото смятат за неприемливо да се разголват в присъствието на лица от противополжния пол.

"В тази връзка ни се струва, че е крайно належащо и важно да се създадат през лятото разделни места за почивка на московчаните", се казва в обръщението на мюсюлманския лидер. Албир Къганов припомня, че разделни плажове има в Германия, Турция, Израел.

По данни на "Известия" под обръщението са сложили подписите си и лидери на другите религиозни общности в страната - православната, еврейската и будистката.

От 1 юни плажовете в Москва, през която минава едноименната река, са отворили врати. В града има 47 зони за отдих, в 10 от тях е разрешено да се плува.

Вероятен недостиг на спасители през юли и август

Водноспасителната служба на Българския червен кръст ще представи днес резултатите от обучението на водните спасители през тази година и...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа