X
 
 

Великобритания орязва правата на имигрантите и европейците след Brexit

18896 0
Великобритания орязва правата на имигрантите и европейците след Brexit
Снимка: iStock/Guliver
Британските депутати от Камарата на общините отхвърлиха промени в законодателството за Brexit, приети от Камарата на лордовете. Депутатите премахнаха обещание децата бежанци да се обединят със семействата си на Острова, съобщава Associated Press.

Докато проектозаконът преминава през финалните фази преди да се превърне в закон, долната камара премахна 5 поправки, приети от Камарата на лордовете. Великобритания планира да напусне ЕС на 31 януари.

Камарата на лордовете иска гражданите на ЕС да остават по-лесно във Великобритания след Brexit

След като спечели убедително мнозинство в Камарата на общините благодарение на предсрочните парламентарни избори в края на миналата год...

Горната камара гласува във вторник искане след Brexit страната да продължи да позволява на непридружени деца в страни членки на ЕС да се присъединят към роднините си, които живеят във Великобритания.

Обещанието беше направено през 2018 г. от бившия премиер Тереза Мей, но премахнато от законодателството за Brexit след победата на консерваторите на Борис Джонсън през декември 2019 г.

Правителството на Джонсън увери, че възнамерява да приема деца мигранти във Великобритания след Brexit, но смята, че този въпрос не е свързан със законодателството за излизане от ЕС.

Лейбъристите обвиниха правителството на консерваторите, че планира да се отрече от ангажиментите си да защити най-уязвимите деца.

Британските депутати окончателно одобриха сделката за Brexit

Британските депутати окончателно одобриха сделката за Brexit, съобщиха световните агенции. Законопроектът за Европейския съюз (Споразу...

Камарата на общините също отмени и други промени, приети от Камарата на лордовете, включително да се увеличат правата на гражданите на ЕС на Острова.

Сега законопроектът ще бъде върнат в Камарата на лордовете, но долната камара може отново да отхвърли промените и проектозаконът да се превърне в закон.

Европейският парламент трябва да одобри споразумението за Brexit преди 31 януари. Гласуването е планирано за следващата седмица.

Actualno.com

Етикети: