Великобритания: Останете си вкъщи за 3 месеца! (ВИДЕО)

10147
Великобритания: Останете си вкъщи за 3 месеца! (ВИДЕО)
Снимка: iStock/Guliver

Останете вкъщи три месеца, каза правителството на Великобритания на 1,5 милиона души в риск. Определени като най-застрашени от коронавирусната епидемия са до 1,5 милиона души във Великобритания, които са уязвими и трябва да останат по домовете си поне 12 седмици, заяви правителството в неделя, предаде АФП, цитирана от БГНЕС.

Учени откриха антитяло, което може да спре коронавируса

Учени от организацията Diamond във Великобритания са успели да открият у пациент антитела, които могат да неутрализират КОВИД-19. Той е...

Последните данни показват, че 177 души са починали във Великобритания от коронавирус. По данни на университета "Джонс Хопкинс" в Обединеното кралство са заразени 5 067 души, 233 души са починали. Още в петък, 20 март, в страната се въведоха първите ограничения като затваряне на барове, кръчми и ресторанти.

Сега обръщението на лидерите на страната е към онези, които са диагностицирани с тежки здравословни състояния, като рак на костите или кръвта, муковисцидоза или претърпели трансплантация на органи. Те са посъветвани от здравните служители да направят всичко възможно, за да се защитят от вируса, включително да се изолират в домовете си за дълъг период.

"Хората трябва да си стоят вкъщи, за да защитят нашата национална служба по здравеопазване и да спасят човешки животи", заяви в изявление секретарят Робърт Джерик.Той добави, че правителството моли "изключително уязвимите лица" да предприемат "допълнителни мерки, за да се защитят".

В изявлението се посочва периодът, който правителството съветва най-уязвимите да спазват. "Хората, идентифицирани като принадлежащи към една или повече от рисковите групи, са настоятелно посъветвани да се свържат с личния си лекар, специалист или и двете, и да останат вкъщи за период от поне 12 седмици".

Ще бъде обявена и специална телефонна линия и осигурени доставки на хранителни стоки или лекарства. Пол Джонстън, директор на Агенцията по Обществено здраве на Англия, заяви, че тези лица не трябва да излизат за пазаруване, за развлечения или за пътуване.

Франция с остра реакция срещу Великобритания заради коронавируса

Франция може да забрани на британски граждани да влизат в страната, ако Великобритания не успее да се справи в борбата с коронавируса,...

В борбата с коронавируса се включват пенсионирани лекари

Над четири хиляди медицински сестри и наскоро пенсионирани лекари ще се върнат на работа във Великобритания, за да помогнат на колегите си в борбата с коронавирусната епидемия, заяви здравният министър Мат Ханкок в събота, съобщава РИА Новости.

"Радвам се, че 4 хиляди медицински сестри и 500 лекари се регистрираха, за да се върнат на работа в рамките на първите 48 часа от нашия призив. Изключителна подкрепа в националната ни борба с коронавируса", написа министърът.

В обръщението си към нацията британският премиер отново повтори призива си към гражданите да се откажат от социалните контакти, предупреждавайки, че Великобритания е само на две-три седмици зад Италия.

Великобритания и коронавирусът - изглежда идеята е да се разболеят здравите

Да бъдат изолирани само най-възрастните - това е тактиката, която Великобритания изглежда възприема в борбата с коронавируса. Единстве...

„Италианците имат отлична система на здравеопазване. И все пак, броят на болните погълна като цунами лекарите и медицинските сестри. Броят на смъртните случаи в Италия възлиза на хиляди и продължава да расте. Ако не действаме заедно, ако не предприемем героични колективни национални усилия, за да забавим разпространението - вероятността нашата здравна система също да бъде „погълната“ е твърде висока ", каза Джонсън.

Той специално помоли британците в неделя, на Деня на майката, широко празнуван в страната, да дадат на майките си най-добрия подарък в момента, а именно, да не отиват при тях и да ги предпазят от риска на заразяване. Възрастните хора са основната рискова група.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Германия търси лекари. Какво получават те в страната?

В коя страна да отида да работя? Ето кои са най-харесваните държави с по-високи заплати

"Няма да се върна": украинците в чужбина и военната служба

Италия привиква руския посланик, след указ на Путин

Илон Мъск и неговият "Старлинк": решаваща сила в Украйна

Арестуваха депутат - стрелял при словесен спор

Защо Макрон каза, че Европа може да умре?

Лувърът подготвя отделна зала за „Мона Лиза“

Фалшиви евромонети в Европа: как да ги познаем?

Украинците поразиха руската радарна система "Подльот" за 5 млн. долара (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа